náhledy
Ingredience potřebné na dřevorubecké trhance
Autor: www.e-knihovnicka.cz
K odvážené polohrubé mouce přidejte špetku soli, vodu a nejlépe v robotu vše opravdu důkladně zpracujte v těsto.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Propracované těsto musí být spíše tužší, nelepivé a na řezu čistě hladké. Zabalte je pak do fólie a uložte do chladničky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na druhý den vypracujte z těsta silnější plátek (vál nemusíte sypat moukou) a nožem ho rozdělte na proužky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Proužky válečkem důkladně rozválejte do podoby dlouze oválných tenkých plátků a každý ještě vytáhněte rukama do délky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Vypracovaný plátek nahoře opatrně natrhněte a dlouhými tahy ruky z něj oddělujte nepravidelné užší proužky, tzv. párance.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Jednotlivé párance ukládejte na vál vedle sebe, nikoli v silné vrstvě na sebe. Vložte je pak do vroucí osolené vody.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Jakmile proužky vyplavou na hladinu, jsou uvařené. Sceďte je a přidejte k bramborám upečeným ve slupce, které jste jemně rozmačkali.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ve slupce upečené horké brambory nakrájejte na kostky a vidličkou je jemně rozmačkejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V pánvičce vyškvařte slaninu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, orestujte ji dozlatova a nechte v ní rozpustit máslo.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
K horkým párancům s bramborami přidejte na slanině orestovanou cibulku s rozehřátým máslem a vše hned promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Nakonec přidejte rozdrobenou brynzu, opět vše promíchejte a můžete podávat.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Můžete servírovat ozdobené brynzou, případně i sekanými bylinkami.
Autor: www.e-knihovnicka.cz