Recepty zveřejněné Státním úřadem pro ochranu divoké přírody radí, jak připravit takové delikatesy, jako jsou grilovaná medvědí svíčková se šťávou z hnědého cukru, medvědí steaky s pivem nebo medvědí sataj na špejli.
Úředníci navíc lovce ujišťují, že medvědí maso, často přirovnávané k srnčímu, je lahodné, byť jeho chuť může ovlivnit to, čím se medvěd živil.
Stát New Jersey zavedl každoroční šestidenní hon v roce 2010, aby snížil rychle se rozrůstající populaci medvědů černých neboli baribalů (Ursus americanus). V prvním roce jich bylo zastřeleno téměř 600, ale jak výjimečnost zážitku vyprchala, začal klesat i počet ulovených kusů. V loňském roce padlo do rukou lovců už jen 250 medvědů.
Zatímco lov vysoké zvěře zůstává oblíbenou zábavou, lov medvědů tolik netáhne a lovci se zřejmě spokojí s prvním uloveným kusem coby trofejí. Úřady si tedy od vydání kuchařky slibují, že v lovcích probudí zájem i o medvědí maso.
Minulý měsíc zabil medvěd baribal v New Jersey studenta, který s přáteli vyrazil na túru. Šlo o první zaznamenaný případ úmrtí způsobeného medvědem v New Jersey (více o problémech s medvědy v blízkosti lidských obydlí například zde).