Diskuze

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí si je předpřipravit a samotné vaření z nich je pak už jen dílem okamžiku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosím vás, kolik asi g je na jednu porci čočky (když ji chci třeba k vejci nebo uzenému)? Internetové recepty jsou od 100 do 250 g na jednoho...

0 0
možnosti

J76a74n 61F98r94o83l39í67k

22. 8. 2016 16:06

100 g stačí. Běžně si vařím 100 g čočky a 100 g rýže natural a stačí mě to na dvě až tři porce.

0 0
možnosti

P49e95t83r 20J57i86l96e52k

21. 8. 2016 0:17

Já teda nevim, ale nikdy jsem neměl úplně měkkou cizrnu když jsem ji osolil při vaření, když osolím až je uvařená, tak je úplně v pořádku. Stejně tak se mi nezdá informace s vařením v té stejné vodě, vždy je lepší využít čistou.

0 0
možnosti
Foto

Občas by neškodilo si "dílko" po sobě přečíst a odstranit vady. ;-)

0 0
možnosti

Slovenská fazulovica s uzeným vepřovým kolenem:

Recept je na 4-5 l polévky.

200-250 g větší alespoň 8 hodin namočené tmavé fazole, uzené zadní vepřové koleno, 1 zelená paprika, cca 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), list libečku, 1-3 feferony nebo chili podle chuti, pepř, sůl

Na jíšku: 1 lžíce červené mleté papriky, 3-5 stroužků česneku, 2-3 vrchovaté lžíce hladké mouky.

Fazole i koleno vaříme zvlášť! Měkké maso i kůže z kolena nakrájíme na kousky, prostě tak velké aby nepadalo ze lžíce. V 5 l hrnci vývar z kolena spojíme s vývarem z fazolí a skoro měkkými fazolemi, přidáme zeleninu, paprikový lusk, feferonky, list libečku, dochutíme solí, pepřem a vaříme cca 20 minut. Zavaříme jíšku, povaříme a jíme s domácím chlebem a nevíme kdy dost ;-D.

4 0
možnosti

Doplním...! Na jíšku jsem zapomněl máslo, nebo olej

0 0
možnosti

Olivového oleje, olivového oleje, olivového oleje. Fuj!

5 0
možnosti

Cely zivot ziju s tim, ze se ma solit az po varu. A tady ctu opak. Tusim ze bez akce pokus/omyl pravdu nezjistim.

Ale aby tu byl skutecne nejaky rozumny rychly recept:

Polivka z cervene cocky:

Na masle nechat zkaramelizovat kolecka mrkve a zelene cibulky, zaprasit moukou a zaprazit, zalit vyvarem (pouzivam vodu + redukovanou kostku vyvaru z mrazaku), pridat hrnek cervene cocky, sul, pepr a povarit dvacet minut.

Bile fazolky - recept odnekud z mych cest

Mrkev a petrzel nastrouhat na jemno, zampiony pokrajet na platky a vse osmazit na masle. Smichat se zvlast uvarenymi bilymi malymi fazolkami a kelimkem zakysane smetany. Sul, pepr.

Uzasne jednoduche a velmi jedle i bez masa (a to jsem masozrout).

9 0
možnosti

luštěniny vařit v čisté vodě, omezí se nadýmavost téhle dobroty. jinak naše rodina je miluje, máme alespoň jednou týdně

7 0
možnosti

L16a84d43a 75J41e63c96m55e54n

19. 8. 2016 11:37

a kde jsou ty recepty?

1 0
možnosti

R42o56m83a81n 86B78a43j97e89r

19. 8. 2016 10:09

Uvařit a zmrazit.

0 1
možnosti

nejsem plánovač, nikdy nevím kdy budu večeřet doma a kdy venku, takže namáčet luštěniny den dopředu fakt nemohu, takže u mě vyhrává Bonduelle..

4 0
možnosti

J47a68n 81F92r76o40l17í29k

22. 8. 2016 16:09

Čočce a hrachu stačí hodina, dvě a velké fazole klidně nechám i dva dny když změním plán.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Pronájem bytu 2+1 v Pardubicích
Pronájem bytu 2+1 v Pardubicích

Jiřího z Poděbrad, Pardubice - Zelené Předměstí
13 500 Kč/měsíc