Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na stavbě to jde i bez míchačky. Maltu vám přivezou až na stavbu

aktualizováno 
Jsou situace, kdy pro drobnou stavbu potřebujete maltu. Míchat ji v kbelíku by bylo zdlouhavé, kupovat nebo půjčovat si kvůli tomu míchačku je zbytečné. Pak by se mohla hodit služba, kdy si necháte hotovou maltu dovézt domíchávačem až na stavbu.

Vaničky používáte na stavbě a po skončení akce si je zase odvezou. | foto: Malmix

Může se hodit

Poptejte zdarma odborníky ze stavebnictví nebo stavební materiál na AAAPOPTÁVKA.CZ.

Když si koupíte suchou maltu v pytli, zaplatíte za 25kilový pytel podle značky a obchodu kolem 70 korun. Z tohoto pytle si připravíte asi 15 litrů hotové malty. Metr krychlový malty pytlované vás tak přijde asi na 4600 Kč, samozřejmě bez práce s mícháním, bez dopravy a bez případných nákladů na zapůjčení míchačky.

Při objednávce průmyslově vyráběné zdicí malty zaplatíte včetně dopravy po regionu asi 2 600 korun bez daně, což je nakonec ekonomičtější a pohodlnější než ta „pytlová“ varianta. Ideální pro situace, kdy je potřeba víc než malta z pár pytlů suché malty a méně než z míchačky. „Minimální množství, které lze objednat, je 0,4 kubíku,“ upřesňuje Michal Bárta zastupující Malmix, jednu ze značek Českomoravského betonu.

Fotogalerie

Uvedené množství jsou dvě plastové vaničky, které vám nechají na stavbě a jejich pronájem stojí 15 korun denně a po skončení akce si pro ně přijedou.

Zdicí malta z domíchávače obsahuje zpomalující přísady, proto se prodlužuje doba pro zpracování, výrobce zaručuje minimálně 36 hodin. Je však nutné nenechat maltu na přímém slunci, překrýt horní okraj PVC fólií nebo maltu zalít tenkou vrstvičkou vody.

„Uvědomte si ale, že jezdíme velkými auty, takže by zákazník měl myslel na to, aby tam náklaďák projel. Jen ta jedna vanička, když ji naplníte, váží 400 kilo,“ upozorňuje Bárta.

Jinak platí všechna ostatní běžná pravidla pro zdění. Pracuje se při teplotách nad 5 °C, malta se aplikuje na pevný, soudržný a prachu zbavený povrch.

Autor:


Témata: práce, Materiál, Stavba


Nejčtenější

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.