Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Než začne hlavní sezona, zmapujte si své oblíbené rybí revíry

aktualizováno 
Na sklonku zimy je výhodné vykonat důkladný průzkum revírů, na které se chcete letos zaměřit. V plné sezoně na něco takového nebude čas. Získáte tak nenahraditelné informace o struktuře dna, chování ryb v chladné vodě a také vám „jalové“ období mnohem lépe uteče.

Vydat se můžete i na revíry, kde se z lodě chytat nesmí. Tam je zmapování dna ještě větší výhodou. U vody budete zřejmě sami, nebudete nikomu překážet a nikdo vás nebude podezírat z nekalých úmyslů.

Způsobů, jak prozkoumávat revíry s chladnou vodou, je celá řada. Asi tím nejefektivnějším je použití člunu nebo lodě s echolotem a pokud možno GPS navigací. Ideální je pokud má váš sonar i sondu a software na tvorbu vlastních plastických map dna. Takový přístroj zatím příliš rybářů nemá, bohatě si vystačíte s tužkou a papírem.

Více zajímavostí o rybaření najdete v aktuálním vydání rybářského časopisu Kajman.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autoři:


Témata: fotografie, zima, software

Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...



Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Další z rubriky

Muškaření na podzim je krásnější a zároveň náročnější

Na mělkých vodách mohou bezpečně muškařit i děti.

Podzim muškařům přináší změny a nové výzvy, které dělají lov zajímavějším. Oproti létu, kdy bylo lepší vyrazit spíše...

Na přehradě chytili 127cm štiku, druhý den hned dalšího obra

Radek Filip s 127cm krokodýlem z české svazové vody

Říká se, že drtivá většina rybářů nechytí za celý život metrovou štiku. Obrovské rybářské štěstí přálo tomu, že se...

Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz