Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vymodelujte si s cukrářkou marcipánová zvířátka. Třeba na dětský dort

  16:57aktualizováno  16:57
"Pokud je použijete na ozdobení dortu, nedávejte je doprostřed. Trochu na straně budou vypadat přirozeněji," radí cukrářka Markéta Krajčovičová, jak umístit marcipánová zvířátka na dort. Ale nejdříve je musíte vymodelovat.

Začít bez předlohy není ideální. Ani cukrářka, která má s tvořením figurek hodně zkušeností, se do nich bez ručně nakresleného návrhu nepouští. Během kreslení si totiž můžete krásně doladit detaily a o to rychleji a lépe vám půjde vlastní modelování. 

Fotogalerie

Marcipán dnes koupíte poměrně běžně i v supermarketu. Pokud si ho chcete obarvit, nebo kromě barviva přikoupit i další speciální pomůcky, hledejte v prodejnách a e-shopech pro cukráře.

Před vlastním modelováním to chce marcipán trochu prohníst, aby změkl. Co vám zbude, hned zase zabalte do fólie, abyste ho mohli použít někdy příště, na vzduchu tvrdne. 

Například kočičku vymodelujete velice jednoduše, jak lze vyčíst z fotografií v galerii: stačí větší kulička na hlavu a zakulacený váleček na tělíčko. Z malých rozpláclých kuliček pak vytvoříte tvářičky a čumáček, zašpičatíte kousek hmoty na ouška, případně je ještě podložíte růžovou, nějakým ostrým hrotem vytlačíte obrysy očí a zadní nohy a vymodelujete a čistou vodou přilepíte ocásek.

Podobně jednoduše vytvoříte i kravičku nebo pejska, jehož vznik si můžete krok za krokem prohlédnout na videu. Případně si nenechte ujít pondělní Božské dorty od Markéty po osmé večer na televizi Prima love. Jablonecká cukrářka tam předvede vznik všech tří zvířátek z naší fotogalerie.

Autor:



Nejčtenější

Rostou hřiby, někde ještě i smrže. Ale jen na pár místech v republice

Úlovek z tohoto týdne, z lokality u Kostelce nad Černými lesy. Zapomeňte ovšem...

Specifický úkaz, kdy kvetou souběžně rostliny, jež bývají v půlce května již odkvetlé, a současně ty, které vykvetly o...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...



Zamořil panelák cvrčky pro své chameleony. Stálo ho to padesát tisíc

Bez živého hmyzu se chameleoni neobejdou. Jeho přechovávání však má svá úskalí,...

Chovatelství exotických zvířat si často žádá nemalé oběti. Musíte svým mazlíčkům vytvořit ideální podmínky imitující...

V Česku přibývá zelených střech. Fungují jako přírodní klimatizace

Zelená zahrada na rodinném domě na Růmech ve Zlíně

Loni v Česku vyrostlo o polovinu více zelených střech než v roce 2016. Konkrétně to bylo 195 tisíc metrů čtverečních....

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si...

Další z rubriky

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky. Tentokrát se nám sešly...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

Smrkové výhonky jsou jakousi alternativní sezonní jarní zeleninou, kterou...

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš jídelníček, si v...

Najdete na iDNES.cz