VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

  10:23aktualizováno  10:23
Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala Terasa U Zlaté studně, první místo si v třiadvacetileté historii ankety odnesla už potřetí. Šéfkuchařem podniku je Pavel Sapík.

V anketě hlasovalo 1 532 hodnotitelů. Ti se zaměřovali na jídlo, obsluhu a interiér, přičemž největší váhu mělo známkování v kategorii jídlo.

Fotogalerie

Za vítěznou Terasou U Zlaté studně se umístila restaurace Zlatá Praha, která se nachází v 9. patře hotelu Intercontinental, na třetí příčku se dostal podnik Alcron.

Brněnská restaurace Pavillon skončila čtvrtá, přerovský rodinný podnik U Labutě desátý, přičemž ten se v tabulce nejlepších deseti objevil poprvé.

„Na hodnocení nejlepších restaurací je potřeba vnímat, že jde o porovnání známek za jídlo, obsluhu a interiér. To znamená, že podnik, například japonská Miyabi, která je osmá v absolutním hodnocení, tak je první v samostatné kategorii – jídlo. Jeho celkovou pozici v uvozovkách pokazila obsluha nebo ztratil pár bodů v kategorii interiér, ale jídlo má perfektní,“ vysvětlil Pavel Maurer, který je zakladatelem ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Každá z oceněných restaurací nabízela hostům slavnostního vyhlášení nejrůznější pokrmy. Podnik Grand Cru, který se specializuje na mezinárodní kuchyni, připravil mimo jiné divoké krevety s jogurtem a okurkou. Restaurace V Zátiší oslnila kachní terinou s kaštany a fíkovým chutney.

Výsledky ankety Maurerův výběr Grand Restaurant

1. místo

Terasa U Zlaté studně, česká a mezinárodní kuchyně, U Zlaté studně 4, Praha 1

2. místo

InterContinental hotel, Zlatá Praha, česká a mezinárodní kuchyně, Pařížská 30, Praha 1

3. místo

Radisson Blu Alcron hotel, Alcron, dary moře, rybí a mezinárodní kuchyně, Štěpánská 40, Praha 1

4. místo

Pavillon, česká moderní, francouzská, kontinentální, regionální, zvěřinová a mezinárodní kuchyně, Jezuitská 6, Brno-střed

5. místo

Grand Cru, mezinárodní kuchyně, Lodecká 4, Praha 1

6. místo

V Zátiší, česká, indická a mezinárodní kuchyně, Liliová 1, Praha 1

7. místo

Bellevue, mezinárodní kuchyně, Smetanovo nábřeží 18, Praha 1

8. místo

Miyabi, japonská a rybí kuchyně, Navrátilova 10, Praha 1

9. místo

Marriott hotel, Midtown Grill, steakhouse, V Celnici 8, Praha 1

10. místo

U Labutě, česká a mezinárodní kuchyně, Za Mlýnem 4, Přerov

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Amerika i Petrovice. Nejnovější příspěvky z oblíbeného místa pro relaxaci

Jednou za rok vyjíždím do USA, kde strávíme jednu až dvě noci u Grand Canyonu....

Když jsme vyhlašovali soutěž Nejlepší místo pro relaxaci o infrasaunu, vycházeli jsme z toho, že tradičně relaxujeme u...

Najdete na iDNES.cz