Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

aktualizováno 
Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The Langham, který vyhrál prestižní cenu serveru Drinks International.

Pětihvězdičkový hotel Langham s poměrně malým barem stojí kousek od rušné Oxford Street v centru Londýna, tedy jednoho z nejznámějších nákupních míst na světě (více o baru, kde drinky míchá hned několik Čechů, čtěte zde).

"Navždy mladý" step by step

Pro naše čtenáře koktejl Forever Young namíchal tamější barman Roman Foltán. Podle webu drink obsahuje vodku Grey Goose, Martini Extra Dry, Maraschino, eukalyptový sirup a citronovou šťávu.  

Na videu ale Roman drink míchá s takovou rutinou, že si člověk není jistý, jestli improvizuje nebo zapomněl přidat suchý vermut a višňový likér.

"Suchý vermut i Maraschino jsou už předem smíchané s vodkou v lahvi, je to u nás standardní postup. Všech patnáct koktejlů z našeho menu tak předmícháváme, pak už jen přidáváme bitters, citrus a sladidlo, je-li potřeba. Děláme to proto, abychom dosáhli co možná největší konzistence drinku a byli efektivní a rychlí při servisu," vysvětlil barman. Pak přidal trochu sody a zdůraznil, že trhákem tohoto drinku je chuť eukalyptu.

Příručka barmana

Barmanem od A do Z koupíte na Knihy.iDNES.cz

Publikace Barmanem od A do Z obsahuje základní prvky přípravy míchaných nápojů.

Hlavní vtip ovšem spočívá v servírování drinku, na čemž si tu dávají obzvlášť záležet. Host ho pije vlastně skrz zrcadlo, respektive brčkem prostrčeným otvorem uprostřed zrcadla, aby mohl sledovat svoji tvář. "Když host koktejl pije, vidí sám sebe," vysvětluje barman, jak propojili tento míchaný drink s faustovským tématem Oscara Wildea, který nejenže býval v tomto londýnském hotelu pravidelným hostem, ale výše zmíněný román tam údajně i napsal.

A ještě jeden rozměr navíc přidali Češi ve vyhlášeném londýnském baru tomuto drinku. Našli způsob, jak připomenout staré časy, kdy se i v tomto baru kouřilo opium se vším všudy. Drink Forever Young servírují se zapálenou vonnou tyčinkou s opiovou esencí, která dobu Oscara Wildea věrně připomene. Můžete to odkoukat a vyzkoušet doma, nebo si zajet do Londýna. Za 16 a půl libry, tedy nějakých 550 korun, je tento zážitkový drink váš.

Autoři: ,




Nejčtenější

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.