Na drink s názvem Sunset in Prague budete potřebovat: 4 cl bourbonu, 3 cl limetkové nebo citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu a 10 cl červeného vína frankovka. Na ozdobu pak koktejlovou třešničku a měsíček pomeranče.
Příprava Sunset in Prague |
Do šejkru nalijte bourbon, citronovou šťávu a cukrový sirup, promíchejte a přes barmanské sítko nalijte na led do skleničky.
Dolijte zhruba 100 ml červeného vína, koktejl dozdobte ovocem a drink je hotový.
Kde vzít cukrový sirup? Vyrobte si ho sami
Cukrový sirup, což není nic jiného než voda svařená s krystalovým cukrem a přes sítko přelitá do lahve, zvládnete připravit sami.
Koneckonců v hotelu Kempinski si ho také připravují sami. "Je to jednoduché. V kastrolku smícháte vodu s cukrem zhruba v poměru 1:1 a vše přivedete k varu. Pokud chcete hutnější konzistenci, přidáte více cukru," radí barman.
Sirup nechte zhruba 5 minut přejít varem, přitom odebírejte pěnu, pokud se tvoří. Pak sirup slijte do lahve, nechte zchladnout a uložte do lednice.