Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Milovníci dobrého jídla mají nový web. Už nezmeškají žádnou akci

aktualizováno 
Nový gastronomický rozcestník se jmenuje Gastronaut. Jeho nejsilnější stránkou je kalendář akcí, které mají cokoliv společného s jídlem.

Titulní strana webu Gastronaut | foto: www.gastronaut.cz

Gastronaut chce být vlastně diářem, který shromažďuje na jednom místě komplexní přehled veškerých pořádaných gastronomických aktivit. "Spousta zajímavých akcí nám utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich prostě ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí," říká Martina Boledovičová, která projekt vymyslela.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

"Inspiroval nás australský diář s kontakty na prodejce zeleniny a s odkazy na sezonní suroviny. Začali jsme vymýšlet podobný, ale přizpůsobený našim podmínkám, a postupně ho vylepšovali. Jako nejzajímavější nám přišlo mít tam spoustu prostoru pro plánování volného času a informace o pořádaných gastronomických akcích, které by plánování usnadnily," prozrazuje inspiraci.

Gastronaut si neklade za cíl konkurovat už zavedeným webům jako jsou Scuk, Cuketka, Bio-bedýnky či Biospotřebitel. Naopak je uvádí ve svém rozcestníku, i když odkazů tu zatím není mnoho. Stejně tak je ve stavu zrodu a postupného doplňování i sekce receptů, nemůže proto soupeřit s letitými zavedenými on-line kuchařkami.

Gastronaut se ale snaží na sobě pracovat, proto je otevřený čtenářským nápadům a příspěvkům. Po registraci můžete sami posílat zajímavé tipy, ať už na recepty, weby či akce, o kterých ještě redakce neví.

Autor:


Témata: Vaření, Zelenina

Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Najdete na iDNES.cz