Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

aktualizováno 
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.

V zastrčeném krámku uprostřed staré čtvrti Tokia najdete Noachi, stařičký krámek s rychlým občerstvením. Místní šéfkuchař se stal známým v okolí svou miniochutnávkou.

Jak na sushi?

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací s výtečnou japonskou kuchyní i slevy na kurzy přípravy sushi a na pomůcky nezbytné pro výrobu této japonské pochoutky.

"Kdysi jsem měl zákazníka, který po mně chtěl pořád menší a menší porce. Tak jsem si jednou z něj udělal legraci a připravil mu opravdu malou porci. Ke každé rybě jsem přidal jenom jediné zrnko rýže," vzpomíná na chvíli před třinácti lety, která dala vzniknout proslulosti jeho podniku.

Svoji malou specialitou si dělá legraci hlavně z turistů, kteří do jeho obchodu přijdou náhodou – místní už se nenechají překvapit. Speciální ochutnávku nabízí zdarma, i když je daleko pracnější než normální porce. Sedm minivzorků připravuje pět minut, kdežto stejný počet regulérních porcí pouhou minutu.

Hironori Ikeno si váží jakékoliv pochvaly a chlubí se, že cizinci, kteří umějí pochválit, označují jeho sushiochutnávky za umění, které povyšuje prosté umění přípravy tradičního pokrmu o stupeň výš. Už proto, že dokáže, aby i to jediné zrníčko rýže chutnalo a vonělo jako sushi v jeho normální podobě.

Autor:




Nejčtenější

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.