Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Sedmiletý kluk si hází těstem na pizzu jako ostřílený profík

aktualizováno 
Majitel pizzerie v Jersey City naučil svého sedmiletého syna pracovat s těstem tak dobře, že by se klidně mohl přihlásit na mistrovství. Po dvou týdnech tréninku válí stejně jako mistři v oboru.

Táta a zároveň majitel pizzerie naučil svého sedmiletého syna, jak udělat pizza těsto. | foto: YouTube

"Můj syn je po čtrnácti dnech tak dobrý, že bych mohl vyrazit zaměstnance a zvládli bychom to stejně dobře," říká pyšný otec Carmine Testa, majitel Pizza Factory v Jersey City v americkém státě New Jersey. "Naučím ho všechny triky, které znám, a tak bude moct pokračovat v tradici. A třeba se zúčastní i nějaké soutěže, já už jsem na to moc starý," pokračuje v osobní zpovědi.

Videonahrávku s uměním svého syna zveřejnil na serveru You Tube, kde se setkal se smíšeným ohlasem. "Mladých talentů jako je syn pana kuchaře existují tisíce," kritizoval jeden z diskutérů.

Ale mladý Testa se nedal, své schopnosti předvedl i před redaktory z Journal Jersey. Dvaceticentimetrovou placku z těsta ve vzduchu roztáhl do požadovaného průměru, stejně tak hrudku o velikosti baseballového míčku. Konstantním pohybem zápěstí opět vytvaroval perfektní kruh pizzy.

Michael, syn majitele restaurace si je vědom toho, že má talent a přirozeně počítá s tím, že v dospělosti převezme tátovu restauraci. Jeho otec zatím nespěchá. Rád ho bude podporovat na různých kuchařských soutěžích, ve Spojených státech často podpořených i finančním oceněním, aby to přispělo i na synovo formální vzdělání. Kdyby to nevyšlo, má ještě jednoho syna, Nicholase, kterému se také otcovo řemeslo líbí.

Okouzlující triky s těstem na pizzu zatím většinou spatříme jen někdy během dovolené v Itálii. "Je to úžasná součást show, kdy host čeká na jídlo a kuchař předvede svoji scénku. Je to podobné, jako když barman je schopný vyhazovat lahve a mixovat koktejly," říká Viktor Brodecký, majitel pražské restaurace a pizzerie Matylda. "Bohužel už je to taková vyšší dívčí. Většinou se v restauracích setkáte s tím, že kuchaři dostanou kruhy těsta vyrobené jako polotovar. V běžné restaurační realitě bohužel není čas na podobné hračičkování," povzdechne si. Jako host by si klidně počkal na jídlo o nějakou tu minutku déle, ale měl by o zážitek víc.

Aktuální český mistr pizzy Roman Tuhý

Aktuální český mistr pizzy Roman Tuhý

Druhý v pořadí Alessi Mansini

Druhý v pořadí Alessi Mansini

Mistrovství ve výrobě pizzy se koná i u nás, proběhly už tři ročníky Pizza Cupu. Hodnotí se nejen chuť, ale i úroveň prezentace. Akrobacie s těstem, pizza freestyle, je pak součástí hodnocení.

Aktuálním českým mistrem je Roman Tuhý z pizzerie Coloseum. Pětadvacetiletý mladík dokázal porazit i zkušené matadory, například Itala Alessia Mansiniho z pizzerie Gusto, který skončil druhý.

"Přes obědy, když je fofr, na nějaké frajeřinky s těstem není čas. Ale odpoledne nebo večer si můžeme před hosty zařádit. Často si nás i fotí a pak nám e-mailem posílají fotky," říká úřadující mistr. Nejenže se tím v práci baví, ale zároveň si uvědomuje, jakou to znamená reklamu pro podnik, proto se snaží trénovat co nejčastěji.

Autor:




Nejčtenější

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich v jednom z konfrontačních rozhovorů s majitelem Bílého koníčka...
VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se...  celý článek

Hotové domácí máslo
VIDEO: Než prohlížet prázdné regály bez másla, radši si ho vyrobte sami

Že se cena másla zvedla, sledujeme už několik týdnů. Nyní však dochází i k tomu, že na něj v obchodě často už vůbec nenarazíte. Pokud se vám to stalo, zkuste...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.