VIDEO: Sedmiletý kluk si hází těstem na pizzu jako ostřílený profík

Majitel pizzerie v Jersey City naučil svého sedmiletého syna pracovat s těstem tak dobře, že by se klidně mohl přihlásit na mistrovství. Po dvou týdnech tréninku válí stejně jako mistři v oboru.

Táta a zároveň majitel pizzerie naučil svého sedmiletého syna, jak udělat pizza těsto. | foto: YouTube

"Můj syn je po čtrnácti dnech tak dobrý, že bych mohl vyrazit zaměstnance a zvládli bychom to stejně dobře," říká pyšný otec Carmine Testa, majitel Pizza Factory v Jersey City v americkém státě New Jersey. "Naučím ho všechny triky, které znám, a tak bude moct pokračovat v tradici. A třeba se zúčastní i nějaké soutěže, já už jsem na to moc starý," pokračuje v osobní zpovědi.

Videonahrávku s uměním svého syna zveřejnil na serveru You Tube, kde se setkal se smíšeným ohlasem. "Mladých talentů jako je syn pana kuchaře existují tisíce," kritizoval jeden z diskutérů.

Ale mladý Testa se nedal, své schopnosti předvedl i před redaktory z Journal Jersey. Dvaceticentimetrovou placku z těsta ve vzduchu roztáhl do požadovaného průměru, stejně tak hrudku o velikosti baseballového míčku. Konstantním pohybem zápěstí opět vytvaroval perfektní kruh pizzy.

Michael, syn majitele restaurace si je vědom toho, že má talent a přirozeně počítá s tím, že v dospělosti převezme tátovu restauraci. Jeho otec zatím nespěchá. Rád ho bude podporovat na různých kuchařských soutěžích, ve Spojených státech často podpořených i finančním oceněním, aby to přispělo i na synovo formální vzdělání. Kdyby to nevyšlo, má ještě jednoho syna, Nicholase, kterému se také otcovo řemeslo líbí.

Okouzlující triky s těstem na pizzu zatím většinou spatříme jen někdy během dovolené v Itálii. "Je to úžasná součást show, kdy host čeká na jídlo a kuchař předvede svoji scénku. Je to podobné, jako když barman je schopný vyhazovat lahve a mixovat koktejly," říká Viktor Brodecký, majitel pražské restaurace a pizzerie Matylda. "Bohužel už je to taková vyšší dívčí. Většinou se v restauracích setkáte s tím, že kuchaři dostanou kruhy těsta vyrobené jako polotovar. V běžné restaurační realitě bohužel není čas na podobné hračičkování," povzdechne si. Jako host by si klidně počkal na jídlo o nějakou tu minutku déle, ale měl by o zážitek víc.

Aktuální český mistr pizzy Roman Tuhý

Druhý v pořadí Alessi Mansini

Mistrovství ve výrobě pizzy se koná i u nás, proběhly už tři ročníky Pizza Cupu. Hodnotí se nejen chuť, ale i úroveň prezentace. Akrobacie s těstem, pizza freestyle, je pak součástí hodnocení.

Aktuálním českým mistrem je Roman Tuhý z pizzerie Coloseum. Pětadvacetiletý mladík dokázal porazit i zkušené matadory, například Itala Alessia Mansiniho z pizzerie Gusto, který skončil druhý.

"Přes obědy, když je fofr, na nějaké frajeřinky s těstem není čas. Ale odpoledne nebo večer si můžeme před hosty zařádit. Často si nás i fotí a pak nám e-mailem posílají fotky," říká úřadující mistr. Nejenže se tím v práci baví, ale zároveň si uvědomuje, jakou to znamená reklamu pro podnik, proto se snaží trénovat co nejčastěji.

Autor:

Krmítko v americkém Ohiu

  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...