Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Mléčný koktejl s koňským spermatem mají Novozélanďané na jídelníčku specialit

  14:17aktualizováno  14:17
Novozélanďané milují nejen extrémní sporty jako bungee jumping, extrémů se nebojí ani v gastronomii. V březnu nabídnou na kulinářském festivalu Wilfoods ve městě Hokitika dokonce mléčný koktejl s koňským spermatem.

Po mléčném koktejlu s koňským spermatem prý budete silní jako hřebec, slibují organizátoři březnového kulinářského festivalu na Novém Zélandu | foto: Profimedia.cz

Na jídelníčku kuriozit bude tato laskomina spolu s živými štíry, brouky v čokoládě nebo smaženými larvami. "Budete potom silní jako hřebec," ujišťuje chovatel závodních koní Lindsay Kerslake, který je autorem nápoje.

Sperma podle něj bude mít chuť mléčného koktailu ochuceného vanilkou, čokoládou nebo jahodami. Chovatel ovšem také doporučuje, napít se vždy mezi dvěma doušky koktailu energetického nápoje.

Organizátor salonu Wildfoods Mike Keenan očekává, že tento nápoj bude chtít ochutnat hodně návštěvníků. On sám hodlá nabídnout k této zkoušce i své chuťové buňky a žaludek. Koktejl se bude na festivalu nabízet 12. března

Novozélandský kulinářský salon Wildfoods

Smyslem festivalu, který byl založen před 22 lety, je otevřít chuťové buňky městských obyvatel pro experimenty s venkovskými a neobvyklými jídly. Většina tradičních pokrmů, jako třeba z kančího masa, je opravdu velmi chutná a lahodná. Každý rok je festival okořeněn mnoha originálními výtvory. V minulosti mohli návštěvníci festivalu ochutnat například beraní varlata nebo býčí penis.

Novozélanďané ovšem nejsou jediní, kdo si v bizarních jídlech libuje. Kulinářský šampionát věnovaný čistě býčím varlatům zase pořádají Srbové, viz předchozí článek Konzumace varlat prý posiluje libido, Srbové mají i kulinářský šampionát.  

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Najdete na iDNES.cz