Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Namíchejte skvělé mojito i dětem. Na rozlučku s prázdninami

aktualizováno 
Na počátku byla touha dostat do chuti mojita maximální nádech letní zahrady plné ovoce. Tak spatřil světlo světa osvěžující nealkoholický drink, který můžete dopřát i větším dětem, aby pro ně konec prázdnin neměl tak hořkou pachuť. Zatoužíte-li po alkoholické verzi, jednoduše si pro sebe přidáte bílý rum.

Čerstvou mátu máte možná za oknem nebo pro ni zaběhnete na svoji bylinkovou zahrádku. Tak to mají zařízeno i v pražském hotelu Kempinski, kde si může kuchař či barman kdykoliv odběhnout s nůžkami nastříhat si čerstvé bylinky přímo před očima hostů. Tak se také s námi o recept na toto nealko mojito podělili. 

Příprava ovocného mojita krok za krokem

Potřebné ingredience na Garden Mojito hotelu Kempinski: 1 limetka, pár snítek máty (do jednoho drinku počítejte tak 8 lístků), 2 lžičky hnědého nerafinovaného cukru a 20 cl kvalitního silného ovocného čaje. Pro alkoholickou verzi přidejte cca 4 cl bílého rumu; a nebo si pro sebe připravte kubánskou klasiku a místo čajem dolijte drink sodou.

Garden Mojito bez alkoholu

Silný ovocný čaj si připravte dopředu, měl by být studený. Barmanka Mária Semančíková nám prozradila, že v Two Steps baru hotelu Kempinski se jim do ovocného mojita bez alkoholu chuťově nejvíce osvědčil čaj Grannys garden obsahující kousky malin, borůvek, švestek, jablek a rebarbory.  

Do sklenice vložte půlku limetky pokrájenou na čtvrtinky a přidejte dvě lžičky hnědého třtinového cukru. Vše rozmačkejte macerovací paličkou (tzv. muddlerem), případně alespoň paličkou od běžného hmoždíře, aby se z limetky uvolnila šťáva i silice.

Pak do sklenice přidejte snítku máty, přisypte ledovou tříšť, dolijte sklenici ovocným čajem a opatrně promíchejte. Lze dosypat ledovou tříští, což je na vašem uvážení, poslední srpnový den nebývá právě tropický. Každopádně sklenici ozdobte snítkou máty a plátkem limetky. A můžete podávat.

Autoři: ,




Nejčtenější

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

U vody je nyní božský klid.
Rybář Vágner chce sjednotit dobu lovu. Kdo chodí pozdě z práce, nemá šanci

Jakub Vágner zahájil kampaň za prodloužení doby lovu tak, aby byla celoročně od čtyř hodin ráno až do půlnoci. Podle něj současná doba, kdy se smí lovit...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Další z rubriky

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.