VIDEO: Namíchejte skvělé mojito i dětem. Na rozlučku s prázdninami

aktualizováno 
Na počátku byla touha dostat do chuti mojita maximální nádech letní zahrady plné ovoce. Tak spatřil světlo světa osvěžující nealkoholický drink, který můžete dopřát i větším dětem, aby pro ně konec prázdnin neměl tak hořkou pachuť. Zatoužíte-li po alkoholické verzi, jednoduše si pro sebe přidáte bílý rum.

Čerstvou mátu máte možná za oknem nebo pro ni zaběhnete na svoji bylinkovou zahrádku. Tak to mají zařízeno i v pražském hotelu Kempinski, kde si může kuchař či barman kdykoliv odběhnout s nůžkami nastříhat si čerstvé bylinky přímo před očima hostů. Tak se také s námi o recept na toto nealko mojito podělili. 

Příprava ovocného mojita krok za krokem

Potřebné ingredience na Garden Mojito hotelu Kempinski: 1 limetka, pár snítek máty (do jednoho drinku počítejte tak 8 lístků), 2 lžičky hnědého nerafinovaného cukru a 20 cl kvalitního silného ovocného čaje. Pro alkoholickou verzi přidejte cca 4 cl bílého rumu; a nebo si pro sebe připravte kubánskou klasiku a místo čajem dolijte drink sodou.

Garden Mojito bez alkoholu

Silný ovocný čaj si připravte dopředu, měl by být studený. Barmanka Mária Semančíková nám prozradila, že v Two Steps baru hotelu Kempinski se jim do ovocného mojita bez alkoholu chuťově nejvíce osvědčil čaj Grannys garden obsahující kousky malin, borůvek, švestek, jablek a rebarbory.  

Do sklenice vložte půlku limetky pokrájenou na čtvrtinky a přidejte dvě lžičky hnědého třtinového cukru. Vše rozmačkejte macerovací paličkou (tzv. muddlerem), případně alespoň paličkou od běžného hmoždíře, aby se z limetky uvolnila šťáva i silice.

Pak do sklenice přidejte snítku máty, přisypte ledovou tříšť, dolijte sklenici ovocným čajem a opatrně promíchejte. Lze dosypat ledovou tříští, což je na vašem uvážení, poslední srpnový den nebývá právě tropický. Každopádně sklenici ozdobte snítkou máty a plátkem limetky. A můžete podávat.

Autoři: ,

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Další z rubriky

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

V houfu vypadají neuvěřitelně, jako z kresleného filmu.

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve Francii obnovit chov...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Najdete na iDNES.cz