Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

  0:07aktualizováno  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka někdejší věhlas. Je ochotný pro to se svou rodinou udělat cokoliv, tah na branku mu rozhodně nechybí.

Jeden z nejbizarnějších dílů v historii Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem odvysílala Prima v pondělí večer. Ne že by neřešil, co v motorestu Ušák dostávají hosté na talíř. Pohledů do kuchyně a na hromady strouhaného sýra si divák užil dost a dost. Jen není snadné soustředit se právě na ni.

Fotogalerie

Ušák je rodinný podnik a srdeční záležitost Ericha Szymaniece, bývalého majitele pražské restaurace U Holubů i jednoho nočního klubu, který teď šéfuje rodinnému motorestu a s manželkou tu vychovávají malého syna.

Když se vrátil z kriminálu (odseděl si pár let po zátahu policie u Holubů v roce 1995, při kterém zatkli přes 200 lidí, viz zde), měl jasno v tom, že se tam už nikdy nevrátí. Otevřeně přiznává, že v bordelu sice snadno vyděláte peníze, ale riskujete svobodu. V hospodě jsou peníze vydřené, ale živíte se poctivě. Ví, o čem mluví, vyzkoušel si obojí.

Jak se v motorestu Ušák natáčelo Pohlreichovi?

„V tomhle motorestu jsme se skutečně nenudili. Pro mě byl Erich prototyp chlapa staré školy, který mám rád. Chlap, který se na nic nevymlouvá, je akční a má přes veškerou kontroverzi, kterou může pro někoho představovat, obrovský srdce. Stará se o dítě, manželku, příbuzné i kamaráda,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich na natáčení z konce loňského léta nedaleko Prunéřova.

V čem se mírumilovný šéf s majitelem Ušáka rozcházel, byl jeho nesmlouvavý postoj k muslimům. Ty v Erichově motorestu odmítají obsloužit, což si přestrojený šéf vyzkouší na vlastní kůži. Což je mu hodně nepříjemné.

Erichovi kamarádi motorkáři si kuchyň motorestu Ušák pochvalují.
Šéf se při neavizovaném návratu rozhodne Ericha vyzkoušet a vydává se za hosta...

„Navzdory hysterické politické korektnosti je třeba si připustit, že tu žijí i takovýhle lidi, kterých není zrovna málo, s úplně stejným právem na vlastní názory, ať se nám to líbí, nebo ne. Udělal na své hospodě neskutečný kus obdivuhodné práce v minimálním čase, a to je to, co se počítá,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich na Ericha a svou podzimní misi v jeho podniku.

V motorestu na dohled od komínů prunéřovské elektrárny - vybudovaný v objektu bývalé ubytovny polských dělníků - se nadřel vlastníma rukama. A zaměstnává tu celou rodinu včetně postiženého švagra a jeho přítelkyně.

Nic mu není zatěžko, s ničím nemá problém, jakékoliv změny mu šéf navrhne, do všeho jde hned a po hlavě. Netají se svými extrémně vyhraněnými názory na současný svět s tím, že pro budoucnost malého syna udělá cokoliv. Chová a střílí pro něj například holuby, aby mu přilepšil na jídelníčku, protože má syn bezlepkovou dietu.

Erichovy extrémní názory ale šéf neřeší. Je tu proto, aby mu pomohl udělat z Ušáka podnik s vyhlášenou kuchyní, který jednou předá svému synovi.

Raději mu poradí, že holubům je lepší zakroutit krkem, aby barva jejich masa zůstala krásně červená, a v kuchyni mu předvede jejich rychlou a šetrnou přípravu. Stejně jako navrhne a kuchaře naučí pár dalších receptů, které by mohly řidičům v severočeském motorestu zachutnat.

Šance tu je, protože základ kuchyně Ušáka je domácí a poctivý, všude mají čisto a práce se nebojí. K zaměstnancům se tu - zdá se - chovají také slušně. To je základ, aby je práce bavila a bylo to na výsledku - tedy na talíři - znát. Koneckonců zde Zdeněk odkouká, jak dělají domácí bramborové knedlíky, na což je Erich neskonale pyšný.

Erich chová holuby, aby mohl synovi občas zpestřit jídelníček. Před návštěvou...
Zbavit holuby peří, to je Tomášova práce. Je pečlivý a práce v kuchyni ho baví
Šéf radí, jak připravit kachní prsa, upéci stehna i zužitkovat zbytek kachny.
Erich vysvětluje, že s Romy, kteří pracují, problém nemá. Naopak, má mezi nimi...

Pohlreichova mise v severočeském motorestu Ušák jako nezapomenutelný díl Ano, šéfe!

Po návratu po několika týdnech Zdeňka z motorestu nejprve vyhodí, protože usedne ke stolu se zahalenou hlavou, aby Ericha vyprovokoval. Což se podaří a šéf si k tomu řekne své. On své hosty takto nekádruje. Nicméně posléze si kuchyně motorestu Ušák jeho pochvalu zaslouží. Jen by byl šéf raději, kdyby tu nakrmili, napojili a nabídli sprchu každému okolo jedoucímu řidiči bez ohledu na vyznání.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Najdete na iDNES.cz