VIDEO: Japonci v Americe chtějí prorazit mraženým pivem. Lidem chutná

aktualizováno 
Na stadionu v Los Angeles se objevilo mražené pivo. Má obrovský úspěch, i když stojí jedenáct dolarů.

Celá finta spočívá v tom, že se na normálně načepované pivo nakonec natočí čepice ze zmrzlé pěny, podobně jako se čepuje zmrzlina z automatu. Tuhá pěna vznikne tak, že se pěna sytí vzduchem, míchá a prudce zchlazuje.

S tímto pivem se na místní trh snaží prorazit japonský pivovar. "Doufáme, že nám to pomůže podpořit prodej našich piv ve Spojených státech," uvádí zástupce pivovaru Kirin Brewery Randy Higa. Kirin je jedním z nejoblíbenějších japonských pivovarů, který má pobočky i na americkém kontinentu či Novém Zélandu a ve spoustě dalších zemí.

Fanouškům skutečně pivo chutná. Pivař a fanoušek baseballu Mike Dahl například tvrdí, že ho studená pěna ulpělá na bradce příjemně chladí. "Takto studené pivo má lepší chuť," tvrdí.

Mražené pivo jde na odbyt přesto, že je podstatně dražší než běžné. Jedna pinta, tedy něco přes půl litru stojí 11 dolarů (asi 220 korun).

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Další z rubriky

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

Najdete na iDNES.cz