Diskuze

Na gastrosemináři vám poradí, jak v restauraci zkrotit zlého číšníka

Když vám v restauraci přinesou tuhé maso se studenou omáčkou a nalijí víno páchnoucí zatuchlinou, máte dvě možnosti. Sedět a mlčet, nebo se bránit. Na gastrosemináři vám poradí, jak je to správně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

5. 5. 2011 11:38
přesnější info

a co třeba nějaká informace o tom, že seminář se koná tam a tam, v tolik hodin, rezervovat místo můžete na nějaké adrese, lístky stojí tolik a tolik..

0 0
možnosti

Grimkin

5. 5. 2011 16:15
Re: přesnější info

8-oNeumíš použít vyhledávač? 8-oJeho jméno je uvedeno, i dvě knajpy, kde to dělají...

0 0
možnosti

bimbam

4. 5. 2011 22:24
restaurace

Restaurace (čtěte hospoda) je takové unikátní místo, kde všichni kradou. Majitelé okrádají zaměstnance a hosty. Personál okrádá hosty a majitele. Hosté okrádají majitele, personál i sami sebe mezi sebou.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 5. 2011 1:10
Re: restaurace

Však právě proto se v tomhle prostředí utvářela novodobá historie Čech ;-D

0 0
možnosti

duhaCZek

4. 5. 2011 15:49
Kolik nachodí...

Přijde fakt 35x ? To ale pak nesmí chodit s každým dortíkem zvlášť ;-D

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

4. 5. 2011 14:38
opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?

"Mnohde chodí číšníci před otevírací dobou a luxují a uklízejí záchodky"

No na druhé straně v každém supermarketu chodí prodavači a prodavačky každý den dvě hodiny předem a odchází hodinu po zavíračce. Ale tam se to považuje za běžné a nikdo neočekává ohleduplnost či dokonce dýško.

Podobné je to i v malých obchodech - musí převzít zboží než otevřou, nachystat ho do regílů, poklidit ..., ale i jiná zaměstnání jsou na tom podobně. Na supermarket jsem si vzpomněl hlavně proto, že základní platy tam se limitně blíží minimální mzdě.

0 0
možnosti

1911hajduk

4. 5. 2011 16:29
Re: opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?

ano, ale v tom supermarketu ti pak ta spinava prodavacka od uklidu neserviruje jidlo !!

0 0
možnosti

hph

4. 5. 2011 14:36
Může mi někdo poradit?

"Podle nepsaných pravidel čekají na nás hosty 30 minut." K čemu se ta věta vztahuje? Jako že po objednání rezervace číšníci čekají 30 minut? Nebo kdo čeká, když pak už začali mluvit o vstupu? Měl to být pokus o "čeká nás 30 minut pobytu v restauraci", ale pisatel neumí česky?

0 0
možnosti

kabalenka

5. 5. 2011 11:32
Re: Může mi někdo poradit?

já bych řekla, že když máš rezervaci a nepřijdeš včas, tak čekají 30 minut a pak už rezervaci nemáš.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

4. 5. 2011 9:29
Víno

Občas se mi za život stalo, že jsem objednával celou lahev vína. A tak k vám přijde číšník, otevře ho, nalije ho, vy si ho ochutnáte. Potuď vše jasné. Ale vždycky mě u toho přepadne zvláštní nutkání se poťouchle usmát, protože co když mi to nebude chutnat? Tak jsem se jednou zeptal "co by kdyby"...Dostalo se mi odpovědi, že k odmítnutí musím mít vážný důvod. A tím jediným důvodem je "zkaženost" vína. Jelikož se víno za normálních skladovací podmínek nemůže zkazit a všude, kde se nabízí normální víno, se něco takového nemůže nikdy stát...Má tenhle rituál vůbec nějaký smysl? Jediný, který mě napadá je, že je to pouze formalitka a jakési představení onoho vína.

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 9:49
Re: Víno

muze byt poskozena zatka a vino zkysnout.

0 0
možnosti

AceBird

4. 5. 2011 8:56
Spropitne

Co je to za blbost, dát spropitné - zaokrouhlením na desetikoruny - když se mi obsluha vůbec nelíbí. To ani nepozná, protože to tak dělá plno lidí. Nedostanou nic a navíc tam víckrát nejdu.

Stejně tak je blbost dávat (vyšší) spropitné, když je obsluha dobrá, ale jídlo ubohé. Přece nepůjdu do kuchyně a neřeknu kuchaři, že to stálo za houby. Na komunikaci je číšník, ten ať si to s kuchařem vyřídí.

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 8:57
Re: Spropitne

nebudu davat nic = utecu bez placeni?

Taky dobry zpusob ;-D

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 8:55
Pokud je obsluha opravdu spatna

tak si necham vratit do posledni koruny.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

5. 5. 2011 12:40
Re: Pokud je obsluha opravdu spatna

Souhlas.

0 0
možnosti

sajlor

4. 5. 2011 8:53
Nekteri lidi se v restauraci chovaji jako dobytek!

0 0
možnosti

Labia Majora Zemanová

4. 5. 2011 8:48
...

OMG, zase nejaka "pa-veda", 6 smysl, pomalu jeste prolustrovat danove priznani majitele ... bla bla bla ... zkratka kdyz mi nebude chutnat nebo se mi tam nebude libit, tak tam priste nepujdu. A kdyz bude cisnik zlej, tak dostane po tlame a bude :-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!