Diskuze
Na kvalitním extra panenském olivovém oleji nesmažte. Vyhazujete peníze
Děkujeme za pochopení.
Inkvizitor Johny
Moc to řešíte
V Čechách se stejně jmenuje extra virgin úplně všechno (kolem 150,-/L). Spíš mě zarazilo, že jsem tudle na řízky kupoval řepkový olej (30,-/L) a ten byl teda chuťově hnusnej. To bylo tak maximálně do auta.
Damik
Re: Moc to řešíte
tak prodává se tady i Pomace kolem 60,- za litr. Na smažení se to dá, zkoušel jsem to, ale pak jsem se vrátil ke klasickýmu Vegetolu v skleněný lahvi, ten mi přijde nejlepší.
Inkvizitor Johny
Re: Moc to řešíte
Tak nějak. Já teda smažím na olivovém, ale jelikož tu mám samý teflon (litina byla darována na indukci), tak ho používám opravdu hodně málo. Spíš jen na chuť. On je hlavně daleko lépe stravitelný než sádlo nebo slunečnice.
Kozel_
Re: Moc to řešíte
Než kupovat Pomace olej za 50-60 Kč, to je lepší koupit kvalitní slunečnicový či jiný rostlinný olej. Ideální je slunečnicový se speciálním složením, blížícím se olivovému oleji. Tj. převažující mastnou kyselinou je kyselina olejová, má jí podobně jak olivový olej. Běžný slunečnicový olej má jinak nejvíc polynenasycené kyseliny, mononenasycené má v množství menším. Spec. slun. olej má ten poměr podobný olivovému oleji. Lze koupit pod názvy Fritol a Oliol od Palmy Bratislava - stojí 50Kč i méně.
Než pomace olej je snad lepší obyčejný no name slunečnicový olej za 25kč. Chuťově je určitě lepší než olej z pokrutin. Jinak doporučil bych spíš oleje výše uvedené. Olivový olej - jen kvalitní a jen na studené pokrmy.
bulbik
Re: Moc to řešíte
Olivovy olej jiste i na tepelnou upravu, nebo ty pouze smazis?
Nahlas se ti směju 2
Re: Moc to řešíte
"Olivový olej - jen kvalitní a jen na studené pokrmy." - jen na studené pokrmy rozhodně nee.
pettyo
Re: Moc to řešíte
Řízek má hlavně smažit na másle. Maximálně na sádle, ale nikdy v oleji.
honza2007
Re: Moc to řešíte
máš rád přepálený a karcinogenní Tak pak dobrou chuť
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi
Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody
Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání
Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...