Na situaci okolo možného zákazu glyfosátů se ptejte europoslance Pavla Poce
vydáno 1.6.2016 9:00
Narozen 24. května 1964 v Havlíčkově Brodě. Absolvent oboru všeobecná biologie - etologie na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Věnoval se hormonální regulaci chování hmyzu a v etologické laboratoři Fyziologického ústavu ČSAV i podvědomému vnímání u zvířat. Během prvního mandátu se věnoval prevenci rakoviny tlustého střeva ale také jaderné energetice, nebezpečným pesticidům nebo ochraně biodiverzity či ochraně zvířat. Byl zpravodajem nařízení o prevenci a regulaci zavlékání, vysazování a šíření invazních nepůvodních druhů.
Je místopředsedou Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin. Je ženatý, má dva syny a vnučku.
Konec rozhovoru
Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 1. června 2016 do 11:00
OTÁZKA:
jako jeden z argumentů pro zákaz Glyfosátů uvádíte jejich zvýšený obsah v potravinách , výroba potravin (ve vztahu k alpikacím pesticidů) má přísná pravidla - jak je tedy možné že státní správa si s tím neporadí už dnes a musí pro svou neschopnost zakázat Glyfosát paušálně ?? - pokud doporučujete mechanickou likvidaci plevelů - doporučuji Vám nejdříve si to zkusit máme venku 28°c a krásné bouřkové dusno ...(a za 14 dnů musíte znovu)
Dobrý den
PAVEL POC:
Hlavní argument, alespoň pro mě, je karcinogenita a to, že tato látka je vzhledem k nadužívání a zneužívání přítomná téměř všude. Se takovýmto rozsahem ohrožení zdraví by se prostě nemělo kšeftovat. A o tom pletí, o tom něco vím, mám opravdu velkou zahradu. Ale používat karcinogen jako herbicid, to je trochu moc.
Protože je to poslední otázka, děkuji všem za diskusi, poznámky i případnou podporu.
1.6.2016 11:27
předchozí | 1 2 3 | další |
Upozornění
Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.