Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Nejlepší restaurace světa je katalánská a patří třem bratrům

  6:26aktualizováno  6:26
Španělský rodinný podnik El Celler de Can Roca vyhrál letos tradiční anketu o nejlepší restauraci světa. Od roku 1986, kdy poprvé otevřela, se specializuje na katalánské produkty a molekulární kuchyni. Vaří se pouze ze sezonních surovin.
Joan Roca (vlevo) s bratry Jordim (uprostřed) a Josepem pózuj v Londýně s cenou

Joan Roca (vlevo) s bratry Jordim (uprostřed) a Josepem

"Jsem nadšený. Nejen já, ale i mí sourozenci, protože je to cena za řadu let společné práce od dob, kdy jsme byli ještě malým podnikem," reagoval na vítězství Joan Roca, který restauraci vlastní společně s bratry Jordim a Josepem. Jejich restaurace, která leží na východním pobřeží v Gironě, má tři michelinské hvězdy.
 
V minulých letech končil El Celler de Can Roca v anketě World's Best 50 Restaurants jako druhý za slavnou dánskou restaurací Noma. Letos se role obrátily, navíc se v první desítce umístily hned tři španělské restaurace. O žebříčku pravidelně rozhoduje více než 900 šéfkuchařů, majitelů restaurací a novinářů.

Autor:


Témata: Girona, kuchyně

Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Najdete na iDNES.cz