VIDEO: Nejlepší restaurace světa je katalánská a patří třem bratrům

  6:26aktualizováno  6:26
Španělský rodinný podnik El Celler de Can Roca vyhrál letos tradiční anketu o nejlepší restauraci světa. Od roku 1986, kdy poprvé otevřela, se specializuje na katalánské produkty a molekulární kuchyni. Vaří se pouze ze sezonních surovin.
Joan Roca (vlevo) s bratry Jordim (uprostřed) a Josepem pózuj v Londýně s cenou

Joan Roca (vlevo) s bratry Jordim (uprostřed) a Josepem

"Jsem nadšený. Nejen já, ale i mí sourozenci, protože je to cena za řadu let společné práce od dob, kdy jsme byli ještě malým podnikem," reagoval na vítězství Joan Roca, který restauraci vlastní společně s bratry Jordim a Josepem. Jejich restaurace, která leží na východním pobřeží v Gironě, má tři michelinské hvězdy.
 
V minulých letech končil El Celler de Can Roca v anketě World's Best 50 Restaurants jako druhý za slavnou dánskou restaurací Noma. Letos se role obrátily, navíc se v první desítce umístily hned tři španělské restaurace. O žebříčku pravidelně rozhoduje více než 900 šéfkuchařů, majitelů restaurací a novinářů.

Autor:
Témata: Girona, kuchyně

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Rybář Jakub Vágner má nový projekt. Z Katlova chce mít rodinný areál

Molo 4

Cestovatel a rybář Jakub Vágner se po úspěšném projektu Návrat přírody do škol, v rámci kterého přednášel na školách o...

Další z rubriky

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

Najdete na iDNES.cz