Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Nepečené moučníky ze sušenek jsou rychlé, jednoduché a vynikající

  1:11aktualizováno  1:11
Když pečený základ moučníku nahradíte kupovanými sušenkami, můžete úspěšně uspokojit chuť na sladké a přitom ušetřit spoustu času. Taková nepečená dobrota ale musí před podáváním ztuhnout v lednici, takže je ideální její večerní příprava.

Nepečená sušenková roláda je rychle hotová a jen se po ní zapráší | foto: Ing. Jiří Savinec

Moučníky ze světlých i tmavých BeBe sušenek mají nejrůznější podoby. Amatérské cukrářky je krémem slepují k sobě a krájí napříč, nebo z nich na plech střídavě skládají šachovnicové vrstvy prokládané krémem. Případně jako formu využijí třeba srnčí hřbet a krém prokládají ovocem.

Sušenkový hřbet s mandarinkami

Potřebné ingredienceFormu na chlebíček nebo srnčí hřbet uvnitř vyložte potravinářskou fólií nebo plátem alobalu

Jaké ingredience budete potřebovat: 1 balení světlých BeBe sušenek a 1 balení tmavých, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany na šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot a čokoládovou polevu. Jako formu si připravte srnčí hřbet vyložený pásem alobalu nebo potravinovou fólií.

V pánvi přiveďte k varu trochu vody, na ni položte mřížku na chladnutí moučníků a na ni rozložte sušenkySušenky v páře obracejte, aby zvláčněly, a postupně je skládejte do formy. Podle potřeby je můžete zkrátit nožem nebo nůžkami

V pánvi přiveďte k varu trochu vody, nahoru položte mřížku na chladnutí moučníků a na ni rozložte vrstvu BeBe sušenek. V páře je obracejte, aby zvláčněly, a postupně je skládejte na dno formy. Podle potřeby můžete velikost sušenek upravit nožem nebo nůžkami.

 Na dno nejprve uložte pruh tmavých sušenek, stěny obložte světlými, pokládejte je vroubkovaným povrchem dolůK zakysané smetaně přidejte cukr, šlehačku, vše promíchejte, přilijte ztužovač zastudena a máte hotovou náplň

Dno hřbetu nejprve vyložte pruhem tmavých sušenek, vroubkovaným povrchem dolů, stěny obložte světlými. Pak si připravte náplň. K zakysané smetaně přidejte cukr, šlehačku, vše promíchejte a přilijte ztužovač zastudena, připravený podle návodu.

Přibližně třetinu náplně nalijte na dno formy vyložené sušenkami a vrstvu uhlaďteDílky kompotovaných mandarinek pokládejte jeden vedle druhého

Přibližně třetinu důkladně vyšlehané a zvolna tuhnoucí náplně nalijte na dno formy vyložené sušenkami a vrstvu urovnejte. Navrch narovnejte dílky scezených kompotovaných mandarinek, jeden vedle druhého.

Na mandarinky nalijte další třetinu krémové náplně, opět ji uhlaďte a navrch naskládejte na míru zakrácené kakaové sušenkyNavrch nalijte zbytek krému, zaklopte ho sušenkami, naplněnou formu zabalte do fólie a nechte v chladničce ztuhnout

Na mandarinky nalijte druhou třetinu krémové náplně, opět ji urovnejte a navrch naskládejte na míru zkrácené kakaové sušenky. Na ně nalijte zbytek krému, přikryjte ho poslední vrstvou sušenek, naplněnou formu zabalte do fólie a nechte v chladničce ztuhnout. Hotový moučník nakrájejte ostrým nožem na plátky a můžete servírovat.

Sušenkový hřbet s mandarinkami
Další recepty na nepečené i pečené rolády, sladké i slané, najdete v nejnovějším čísle časopisu Knihovnička Recepty, Nejlepší rolády II.
Autoři:




Nejčtenější

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Další z rubriky

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.