náhledy
Rákosníkův brčálník je jednoduchý nepečený dort, který vás překvapí lahodnou chutí.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na nepečený dort s želé z kiwi a smetanovou náplní
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Sušenky naložte do mikrotenového sáčku, válečkem je na ploše podrťte a jemnou směs propracujte s rozehřátým máslem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Poměrně suchou drobenku rozložte na dno formy vyložené pečicím papírem (vystřihněte) a vyztuženými boky, vrstvu hmoty upěchujte a vše uložte v chladu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Tvaroh vymíchejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Zvlášť rozehřejte ve vodě nabobtnalou plátkovou želatinu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Použít můžete i práškovou želatinu, postup najdete v rámečku označeném jako TIP.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ze smetany vypracujte šlehačku, 2 až 3 lžíce pěny rozmíchejte ve vlažné želatině a vše zapracujte do tvarohového základu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Metlou důkladně vymíchaný hladký smetanový krém nalijte na zchladlý sušenkový korpus a vrstvu stěrkou uhlaďte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V předstihu si připravte misku o průměru zhruba 18 cm s půlkulatým dnem a obrácenou ji pečlivě obalte potravinářskou fólií.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Dno misky pak zvolna vtlačte do vrstvy smetanové náplně (po obvodu se vytlačí, což zarovnejte, a nechte vše v chladu ztuhnout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Oloupané kiwi rozmixujte a pyré povařte cca 10 minut v kastrolu na plotně s moučkovým cukrem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Barevnost pyré můžete upravit gelovou barvou do sytě zeleného tónu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Jakmile bílá náplň ztuhne, misku vyjměte a přidejte vrstvu zeleného kiwi želé. Povrch uhlaďte a opět nechte vše ztuhnout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Nepečený dort brčálník s želé z kiwi
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Minikiwi znají a pěstují i naši zahrádkáři. Jeho plody se dají využít obdobně jako klasické kiwi.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Plody kiwi
Autor: www.e-knihovnicka.cz