Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Neužijete si už ani ve Francii. Vaří tam z pytlíku stejně jako u nás

Sci-fi gumová kuřata z komedie Křidýlko nebo stehýnko s Louisem de Funèsem se přenesla do současné francouzské reality. V boji proti vaření z pytlíku a ohřívání jídel v mikrovlnce dokonce zasahuje vláda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kristova_noha

3. 11. 2011 21:26
Správná česká socka sežere

i vlastní lejno. Ani ohřáté už být nemusí... :-/

0 0
možnosti

Cens0r

26. 10. 2011 7:28
Česká kuchyně

Česká kuchyně také bývala vyhlášenou, leč dneska jí za hranicemi nikdo nezná....Aby jo, když ji neznáme ani sami....

0 0
možnosti

Horskamys

26. 10. 2011 9:03
Re: Česká kuchyně

Co je "česká kuchyně" ? Smažák ?

0 0
možnosti

George63

25. 10. 2011 19:53
no a?

Já taky vařím z pytlíku a jak mi chutná... ovšem cena by měla být dle toho, teda dle těch pytlíků z krámu!

0 0
možnosti

janduben

25. 10. 2011 19:58
Re: no a?

ty pytliky z kramu, to je drahe nic, hlavni slozky glutamat, sul, skrob a susena korenova zelenina, nema v podstate zadny smysl toto jist

0 0
možnosti

all_the_way

25. 10. 2011 19:43
Problém je také v tom

že současní Francouzi nejsou úplně titíž lidé, jako byli Francouzi před 40 lety. A to jak kulturně, tak etnicky.

1 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:07
Re: Problém je také v tom

Aby nám zase nějaký nácíček neopomenul připomenout, jak to s tou Evropou jde z kopce!

0 0
možnosti

loupeživý baron

25. 10. 2011 19:09
Problém je opravdu v tom, že zaměstnanci jsou drazí

A to jak kvůli daním, tak z velké části kvůli regulacím. Najmout zaměstnace je horor a tak není s podivem, že nezaměstnanost je tak vysoká, jaká je. A nezamýšleným důsledkem není jen nezaměstnanost, těch je celý řetězec.

Lze tedy s úspěchem říci, že nekvalitní polotovarová a mražená jídla v restauracích jsou nezamýšleným důsledkem státních politik.

0 0
možnosti

sudy13

25. 10. 2011 14:53
pokud se nepletu

jde o pytlíkový system "sous vide" (nevím, jestli to mam spravne napsany). Jídla se navaří podle nejpřísnějších norem a postupu a pak se nabali do sacku, zavakuuje a zamrazí. Spotřebitel to v klidu necha v lednici rozmrazit a pak cca cely pytlík s porcí vlozí na cca 10 minut do vrouci vody, v mikrovlnce to jde taky, ale prece velky sefkuchar nebude varit v mikrovlnce.:-) V praxi jsem se s tím setkal v Anglii v hotelu, kde jsem byl sefkuchar a nas hotel koupila francouzská sít hotelu. Byť jsme si ekonomicky vedli velmi dobre s porovnanim s ostatníma hotelama, tak abysme zachovali standart, museli jsme varit pytliky. Bylo to pro nas sice o dost jednodussi, ale clovek se tam v gastronomii rozhodne vic nenaucil, pilovali jsme jen techniku, jak to vyklopit na talir. Takto jsme "varili" napr. kureci kari, jehnečí kolinko, bucek i nejake dezerty. Nebylo to chutove spatny, ale čísnici meli zákaz řict hostum, jak se v kuchyni vari...

0 0
možnosti

Martiii3

25. 10. 2011 18:19
Re: pokud se nepletu

A co to bylo za hotel? At vim kam nemame chodit jist :) Pro me nejhorsi ze vseho zatim bylo kdyz jsem si v jednom hotelu objednala room service k snidani michany vejce a donesli mi nakou zlutou brecku udelanou z prasku fuuuj, jsem si myslela ze si snad delaj srandu - a taky mlzili - nechteli o tom nic rict a tak jsem si musela specificky vyzadat normalni michany vejce, ktery mi teda nakonec na druhej pokus udelali. Myslim ze to byl Landmark - slusnej staroanglickej hotel s tradici, takze tam bych to teda fakt necekala.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

25. 10. 2011 12:55
instatni potizisti

rano jsme vstali do bytu plnyho lamina, pak se v plastovym aute transportovali do kanclu s virtualni praci, kde utloukame cas nad instatnima clankama vo fr kuchtikach, ale jidlo chceme skutecny, z pravyho masa ;-D

0 0
možnosti

LH_LH

25. 10. 2011 12:44
Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

většina jídel na jídelním lístku oplývá italskými názvy. Za cca 150 - 200 Kč dostanete vpodstatě rychlovku, kterou se odbýváte, když doma není čas :o) Skoro vždy se skládá z obyčejných uvařených testovin, kuřecího masa (jediné maso, které zvládne i nekuchař) a aby se tomu dodala nějaká chuť, tak sýrová omáčka, popř. se smetanou. Různá jídla se liší drobnou obměnou masa a zeleniny. A přitom bych kolikrát dala přednost běžnému jídlu, normální porci a z běžných surovin.

0 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:08
Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

Pizza je normální fastfood, akorát po italsku,

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

25. 10. 2011 9:46
já jsem si ani doteď ve Francii

zrovna dvakrát neužila, takže to bude beze změny ;-D

0 0
možnosti

quagaar

25. 10. 2011 10:07
Re: já jsem si ani doteď ve Francii

nj, tak ono třeba v Paříži vlézt do Latinský čtvrti a dostat všude jen suchej plátek s hranolkama člověka dost otráví. V tomhle si třeba s českou gastronomií nemaj co vyčítat. Za jídlem tam holt člpvěk musí někam extra, coby běžný turista, který potřebuje oběhnout pamětihodnosti, si moc nepošmákne..

0 0
možnosti

AAA2

25. 10. 2011 9:38
Pohlreicha na ne :)

Rikat merde misto vole se snad nauci ;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...