Diskuze
Neužijete si už ani ve Francii. Vaří tam z pytlíku stejně jako u nás
Děkujeme za pochopení.
Kristova_noha
Správná česká socka sežere
i vlastní lejno. Ani ohřáté už být nemusí...
Cens0r
Česká kuchyně
Česká kuchyně také bývala vyhlášenou, leč dneska jí za hranicemi nikdo nezná....Aby jo, když ji neznáme ani sami....
George63
no a?
Já taky vařím z pytlíku a jak mi chutná... ovšem cena by měla být dle toho, teda dle těch pytlíků z krámu!
janduben
Re: no a?
ty pytliky z kramu, to je drahe nic, hlavni slozky glutamat, sul, skrob a susena korenova zelenina, nema v podstate zadny smysl toto jist
all_the_way
Problém je také v tom
že současní Francouzi nejsou úplně titíž lidé, jako byli Francouzi před 40 lety. A to jak kulturně, tak etnicky.
Benito Juarez II.
Re: Problém je také v tom
Aby nám zase nějaký nácíček neopomenul připomenout, jak to s tou Evropou jde z kopce!
loupeživý baron
Problém je opravdu v tom, že zaměstnanci jsou drazí
A to jak kvůli daním, tak z velké části kvůli regulacím. Najmout zaměstnace je horor a tak není s podivem, že nezaměstnanost je tak vysoká, jaká je. A nezamýšleným důsledkem není jen nezaměstnanost, těch je celý řetězec.
Lze tedy s úspěchem říci, že nekvalitní polotovarová a mražená jídla v restauracích jsou nezamýšleným důsledkem státních politik.
sudy13
pokud se nepletu
jde o pytlíkový system "sous vide" (nevím, jestli to mam spravne napsany). Jídla se navaří podle nejpřísnějších norem a postupu a pak se nabali do sacku, zavakuuje a zamrazí. Spotřebitel to v klidu necha v lednici rozmrazit a pak cca cely pytlík s porcí vlozí na cca 10 minut do vrouci vody, v mikrovlnce to jde taky, ale prece velky sefkuchar nebude varit v mikrovlnce.:-) V praxi jsem se s tím setkal v Anglii v hotelu, kde jsem byl sefkuchar a nas hotel koupila francouzská sít hotelu. Byť jsme si ekonomicky vedli velmi dobre s porovnanim s ostatníma hotelama, tak abysme zachovali standart, museli jsme varit pytliky. Bylo to pro nas sice o dost jednodussi, ale clovek se tam v gastronomii rozhodne vic nenaucil, pilovali jsme jen techniku, jak to vyklopit na talir. Takto jsme "varili" napr. kureci kari, jehnečí kolinko, bucek i nejake dezerty. Nebylo to chutove spatny, ale čísnici meli zákaz řict hostum, jak se v kuchyni vari...
Martiii3
Re: pokud se nepletu
A co to bylo za hotel? At vim kam nemame chodit jist :) Pro me nejhorsi ze vseho zatim bylo kdyz jsem si v jednom hotelu objednala room service k snidani michany vejce a donesli mi nakou zlutou brecku udelanou z prasku fuuuj, jsem si myslela ze si snad delaj srandu - a taky mlzili - nechteli o tom nic rict a tak jsem si musela specificky vyzadat normalni michany vejce, ktery mi teda nakonec na druhej pokus udelali. Myslim ze to byl Landmark - slusnej staroanglickej hotel s tradici, takze tam bych to teda fakt necekala.
nejchytrejsi
instatni potizisti
rano jsme vstali do bytu plnyho lamina, pak se v plastovym aute transportovali do kanclu s virtualni praci, kde utloukame cas nad instatnima clankama vo fr kuchtikach, ale jidlo chceme skutecny, z pravyho masa
LH_LH
Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,
většina jídel na jídelním lístku oplývá italskými názvy. Za cca 150 - 200 Kč dostanete vpodstatě rychlovku, kterou se odbýváte, když doma není čas :o) Skoro vždy se skládá z obyčejných uvařených testovin, kuřecího masa (jediné maso, které zvládne i nekuchař) a aby se tomu dodala nějaká chuť, tak sýrová omáčka, popř. se smetanou. Různá jídla se liší drobnou obměnou masa a zeleniny. A přitom bych kolikrát dala přednost běžnému jídlu, normální porci a z běžných surovin.
Benito Juarez II.
Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,
Pizza je normální fastfood, akorát po italsku,
Scarlett from Scottland
já jsem si ani doteď ve Francii
zrovna dvakrát neužila, takže to bude beze změny
quagaar
Re: já jsem si ani doteď ve Francii
nj, tak ono třeba v Paříži vlézt do Latinský čtvrti a dostat všude jen suchej plátek s hranolkama člověka dost otráví. V tomhle si třeba s českou gastronomií nemaj co vyčítat. Za jídlem tam holt člpvěk musí někam extra, coby běžný turista, který potřebuje oběhnout pamětihodnosti, si moc nepošmákne..
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Financial Controller (A12540)
AURES Holdings a.s.
Praha