Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

aktualizováno 
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je vyřešen.

Na svých stránkách výrobce tvrdí, že ač se tento kečup vyrábí už od roku 1876, zná tuto fintu podle jejich výzkumů jen asi jedenáct procent lidí. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži a podle našich zkušeností na tom něco je. Ostatně podívat se můžete na naše video.

Fotogalerie

Zhruba ve třetině lahve tam, kde končí hrdlo a začíná tělo lahvičky, je vyembosované číslo 57, které vzniklo tak, že v roce 1896 při jízdě vlakem v New Yorku Henry Heinz uviděl na ceduli reklamu „21 stylů bot“, která ho zaujala. V té době už vyráběl asi 60 druhů výrobků, ale myslel si, že číslo 57 bude šťastné, a tak začal používat slogan „57 odrůd“. Od té doby je toto číslo součástí tradice, i když má nyní společnost více než 5 700 produktů po celém světě.

Pokus jsme rozdělili na dvě části. Vzali jsme plnou lahev a zkoušeli s ní pracovat jako většina lidí. Abychom dostali kečup ven, bouchali jsme o dno. Výsledkem bylo to, co se stává většině: kdybychom takhle dávkovali kečup třeba na hamburger, utopili bychom ho. Jakmile jsme změnili metodu na doporučovanou, byli jsme schopni dávkovat tekutinu po menších částech.

Pro druhý pokus jsme zvolili téměř prázdnou lahvičku. Metoda uhození na dno byla bezúspěšná. Hodně lidí kečup v této fází vyhodí jako „nedobytný“. Ovšem po trpělivém poklepávání na číslo se viskózní tekutina odpoutala od stěn a začala vytékat.

Na internetu najdete spoustu tipů, jak spotřebovat zbytky kečupu. Například pokud ho zředíte s vodou a použijete třeba do rajské omáčky nebo když děláte pokrm na rajčatech a přidáváte i passatu.

Znáte tuto fintu? Jakým způsobem si vy umíte poradit se zbytky kečupu, který už nechce vytékat z lahvičky? Podělte se ostatními v diskusi.

Autor:




Nejčtenější

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.