Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

aktualizováno 
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je vyřešen.

Na svých stránkách výrobce tvrdí, že ač se tento kečup vyrábí už od roku 1876, zná tuto fintu podle jejich výzkumů jen asi jedenáct procent lidí. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži a podle našich zkušeností na tom něco je. Ostatně podívat se můžete na naše video.

Fotogalerie

Zhruba ve třetině lahve tam, kde končí hrdlo a začíná tělo lahvičky, je vyembosované číslo 57, které vzniklo tak, že v roce 1896 při jízdě vlakem v New Yorku Henry Heinz uviděl na ceduli reklamu „21 stylů bot“, která ho zaujala. V té době už vyráběl asi 60 druhů výrobků, ale myslel si, že číslo 57 bude šťastné, a tak začal používat slogan „57 odrůd“. Od té doby je toto číslo součástí tradice, i když má nyní společnost více než 5 700 produktů po celém světě.

Pokus jsme rozdělili na dvě části. Vzali jsme plnou lahev a zkoušeli s ní pracovat jako většina lidí. Abychom dostali kečup ven, bouchali jsme o dno. Výsledkem bylo to, co se stává většině: kdybychom takhle dávkovali kečup třeba na hamburger, utopili bychom ho. Jakmile jsme změnili metodu na doporučovanou, byli jsme schopni dávkovat tekutinu po menších částech.

Pro druhý pokus jsme zvolili téměř prázdnou lahvičku. Metoda uhození na dno byla bezúspěšná. Hodně lidí kečup v této fází vyhodí jako „nedobytný“. Ovšem po trpělivém poklepávání na číslo se viskózní tekutina odpoutala od stěn a začala vytékat.

Na internetu najdete spoustu tipů, jak spotřebovat zbytky kečupu. Například pokud ho zředíte s vodou a použijete třeba do rajské omáčky nebo když děláte pokrm na rajčatech a přidáváte i passatu.

Znáte tuto fintu? Jakým způsobem si vy umíte poradit se zbytky kečupu, který už nechce vytékat z lahvičky? Podělte se ostatními v diskusi.

Autor:



Nejčtenější

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...

Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...



Skončilo první kolo velké fotografické soutěže o nejkrásnějšího pejska

Gustav

Čtyřtýdenní soutěž dospěla k prvnímu vyhlášení výsledků, kdy spolu zápolí vždy automatem náhodně vybrané dvojice psů....

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto...



Další z rubriky

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky,...

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

Hotové rohlíky

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto...



Najdete na iDNES.cz