Diskuze

Nový web pro gurmány bude mapovat, kde se dobře jí a nakupuje

Nově spuštěný internetový projekt Scuk.cz chce doporučovat nejlepší restaurace a prodejny dobrého jídla a pití. Komunita sdružená kolem foodbloggera pana Cuketky si dala za úkol každou provozovnu navštívit, zrecenzovat a ohodnotit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomas__marny

11. 8. 2010 12:26
Uvidíme

Hodnotím snahu, ale uvidíme, jak se to rozhoupá a nakolik se tomu může věřit. Vím, že chutě má každý jiný a že se nelze zavděčit všem. Ale některé uvedené podniky jsou pro mě tragédie. Např. restaurace Ve skále v Chodové Plané. Jídlo nedobré a "umělohmotné" (ostatně jak je uvedeno i v recenci), ale vrchol jsou číšnici. Arogance nejvyšší kalibru. Při všech návštěvách bylo zhruba u 4-5 stolů obsazeno a zbytek byla rezervace. Na otázku, od kdy je rezervace, že se chceme jen najíst a jít, nám přesně neodpověděli. Že prý přijede zájezd. Jednou nás dokonce usadili ke stolu pro 6, kde už ovšem sedělo 5 lidí. Takže na lavici jsme se mačkali jak troubové. Nebýt tam pozvaný obchodním partnerem, tak bych okamžitě odešel. Takže od té doby nikdy více. Jen tak na okraj, ani jednou do rezervované části nikdo nepřijel :-))

0 0
možnosti

kevinbb

10. 8. 2010 22:03
I kdyz

kazdy mame ruzne naroky na potraviny a nebo na restaurace, tak si myslim, ze je to dobry napad ukazat verejnosti ktery obchody s potravinami nebo restaurace jsou dobra a nebo spatna. Samozrejme, ze by se k tem informacim mela pripojit i verejnost jinak se s toho stane jen reklamni stranka.

R^

0 0
možnosti

Frost.silenec

10. 8. 2010 17:44
0 0
možnosti

garumna

10. 8. 2010 17:08
Co byste bez toho Cuketky delali?

Koukam ze nemit Cuketka svuj blog, nema pomalu Hobby Idnes o cem psat. Jen doufam, ze vam dal Cuketka pozehnani a ze ho nevykradate jako loni radio Impuls.....

0 0
možnosti

10. 8. 2010 15:33
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Klara L

10. 8. 2010 15:36
Re: hodnocení je vždy subjektivní záležitost

Návštěvnost taky není všechno. Když bude na vesnici v dochozí vzdálenosti jedna hospoda, tak bude mít velkou návštěvnost a přitom to může být kuchyně úplně tristní.

0 0
možnosti

sarumánek

10. 8. 2010 14:40
moc tomu projektu nerozumím

Pokud jde o kvalitní restaurace, tak český gurmán i gurmet sleduje Maurera, kterého už žádný pan Cuketka nedožene, nemá šanci. Pokud jde o dobré cukrárny, pekárny, zeleninu - předpokládám, že každý gurmán dobře zná kvalitní podniky ve své čtvrti a jen stěží půjde kupovat dobrý chleba někam jinam. Takže taková mapa je mu docela k ničemu, i bez ní dobře ví, kam jít. Já jsem si dal přesto tu práci a podíval se na mapu - mohu zodpovědně prohlásit, že jsem neobjevil zatím jediný podnik či prodejnu, kterou bych neznal. Ano - spousta lidí se o gastronomii zajímá mnohem méně než já - ale ti zase budou jen stěží využívat této mapy... Takže je to takový klasický Cuketka - jde mu mnohem více o vlastní zviditelnění a pro něj typicky egoistickou sebeprezentaci než aby udělal něco opravdu užitečného. :-)

0 0
možnosti

smartynaf

10. 8. 2010 15:44
Re: moc tomu projektu nerozumím

ajéje, brouk pytlík české gastronomické scény;-D ....Pamatuji si naprosto přesně kdy nedostižný pan Maurer hodnotil nějakou restauraci či podnik v mém okolí. Ještě jednou a bude to poprvé a to podotýkám rovnou že nebydlím v Bystré u Chytřan ale v Brně, takže čím více webu o tom čeho a kde se vyvarovat a naopak, tím myslím lépe. Držím palecR^:-)

0 0
možnosti

cjv

10. 8. 2010 14:04
Informace

Chybi mi tam treba informace, jestli je restaurace kuracka nebo ne. Do kurackych restauraci nechodim, takze to je vetsinou prvni vec, ktera me na restauraci zajima.

0 0
možnosti

manojcze

10. 8. 2010 14:19
Re: Informace

Problem je, ze i diky tomu novemu zakonu bude za kuracke restaurace povazovano i mnoho restauraci s dobre oddelenou kurackou a nekurackou casti (jen ne stavebne, aby si zaslouzily zlutou samolepku) a proste rozdeleni na kuracke a nekuracke i bez ohledu na nej je nedostatecne... Lepsi bude si precist par komplexnich ohlasu, kde by si o pripadnem otravnem kouri jiste nekdo zminil.

0 0
možnosti

medved.m

10. 8. 2010 13:38
Kolize

Mimochodem, jestliže chce někdo hodnotit DOBRÁ JÍDLA a dá si přezdívku "cuketka", je pro mne jeho verdikt krajně nedůvěryhodný :-/

(A to máte štěstí, že tu není blicí smajlík)

0 0
možnosti

Klara L

10. 8. 2010 13:42
Re: Kolize

A proč, můžete to nějak rozvést? Nebo jsou "dobrá" jídla jen ta, která máte rád/a vy? ;-)

0 0
možnosti

medved.m

10. 8. 2010 13:33
a co takhle slovník?

gurmán = 1. labužník; 2. ctitel jemností v umění

gourmet = 1. znalec schopný ochutnávat, posuzovat a analyzovat pokrmy a vína; 2. labužník :-P

(Slovník cizích slov, Linhart a kol. 2004)

0 0
možnosti

ODSCSSD

10. 8. 2010 13:17
ja bych to videl asi takto

gurman je neco jako vinař

gurmet je neco jako degustator vina

takto je to podle me chapano.. ale jinak obe slova maji absolutne stejny vyznam.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...