Bojí se záchodových bacilů, začal montovat nožní zavírátko místo kliky

aktualizováno 
Britský podnikatel se rozhodl bojovat proti bacilům ze záchodu nožním otevíráním dveří. Koupil práva k prodeji pro Evropu a Velkou Británii.

Mick Janaway má k odporu k nemytým rukám důvod. Před dvěma roky se mu do drobného říznutí na ruce dostala infekce, nastaly komplikace a dokonce hrozilo, že přijde o ruku.

Fotogalerie

"Do té doby jsem si nikdy neuvědomil, jaké riziko vlastně podstupujeme při našem běžném životě. Uvědomte si, že jedna polovina lidí si po použití toalety ruce vůbec neumyje, druhá ano. Jenže ti, když vycházejí z toalety, si otevřou čistou rukou pomocí kliky, kterou ale držel někdo, kdo si ruce neumyl," vysvětluje.

Proto byl před časem okouzlený drobným "udělátkem", které objevil na amerických toaletách. Pomocí prostého vynálezu si lidé mohou otevřít nohou.

Otevírátko StepNpull by se mělo prodávat v několika barevných provedeních a cenu Janaway zatím stanovil pro britský trh na 40 liber. Instalace trvá pár minut, podívat se můžete na videu.

Může se nožní otvírač uplatnit skutečně na trhu?

celkem hlasů: 2335

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 28. ledna 2014. Anketa je uzavřena.

Je to geniálně jednoduchý vynález a měl by být u každého záchodu 2015
Je to předražený nesmysl 257
Jsou lidé, kteří si to možná koupí 63
Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

Fazolová polévka se salsicciou

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení. Přitom po fazolové...

Najdete na iDNES.cz