Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

aktualizováno 
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu sledujících.

Nusret Gokce v současné době vlastní síť restaurací Nusr-Et v Turecku, nejvíce v Istanbulu a Ankaře, jednu i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji. Specializuje se hlavně na pokrmy z masa a jeho steakhousy patří k vyhlášeným.

Fotogalerie

Na jeho přístupu k masu se podepisuje i jeho původní povolání. Na svém instagramovém účtu má nejen momentky ze života, ale i videa, jak masíruje dobytek nebo jak se dokáže pomazlit s kotletou.

Kuchař je typický tím, jak nezaměnitelným gestem solí připravované pokrmy – ladným pohybem z výšky upustí špetku soli na hotovou „flákotu“. Tento pohyb dokonce získal hodně napodobovatelů ve snaze zaujmout.

Videa jsou kusem jeho showmanství, ale při pečlivém pozorování je vidět, že kuchař naprosto precizně zná anatomii zvířete, takže přesně ví, jak a kam říznout, když potřebuje maso upravit pro kuchyňské zpracování. Je vyloženě potěšením sledovat někoho, kdo umí svou profesi a navíc to dokáže dokonale „prodat“.

Restaurace se specializují hlavně na hovězí a jehněčí maso, ale v nabídce mají i burgery, masové koule a několik druhů salátů.

Autor:



Nejčtenější

Lidé jsou zhýčkaní a líní, s puškou chráním zvířata, říká lovkyně

Lovkyně Michaela Fialová ráda provokuje a z výhrůžek si nic nedělá

Michaela Fialová si na focení pro magazín Víkend oblékla šatičky s kolouškem Bambi. Zastřelila mu nejen maminku,...

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...



Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...

Dobrý den, jsem Potxolo. Budu největší a nejdražší vůl na světě

Plemeno plavého aquitánského skotu

Je mu sedm let a denně sežere asi 50 kilogramů brambor, mrkve a další potravy. Podle deníku El Mundo jeho majitelé už...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Další z rubriky

Vybíráme wapku: větší tlak, nebo průtok vody? Lepší je to sjednotit

Pro očistu tvrdých povrchů je dobrým pomocníkem vysokotlaký čistič.

U výběru tlakové myčky není rozumné honit se jenom za jediným parametrem, kterým se chlubí výrobci. Mnohem lepší je...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich se loučí s Ano, šéfe! s nostalgií a třemi hvězdami pro putyku

Svážení piva a cestu sudů do sklepa pomocí klasické kladky obdivoval šéf už...

Přestrojit do dnešní univerzální podoby interiér i jídelní lístek staré dobré hospody, to nebyl v roce 2015 úplně...



Najdete na iDNES.cz