Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

aktualizováno 
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu sledujících.

Nusret Gokce v současné době vlastní síť restaurací Nusr-Et v Turecku, nejvíce v Istanbulu a Ankaře, jednu i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji. Specializuje se hlavně na pokrmy z masa a jeho steakhousy patří k vyhlášeným.

Fotogalerie

Na jeho přístupu k masu se podepisuje i jeho původní povolání. Na svém instagramovém účtu má nejen momentky ze života, ale i videa, jak masíruje dobytek nebo jak se dokáže pomazlit s kotletou.

Kuchař je typický tím, jak nezaměnitelným gestem solí připravované pokrmy – ladným pohybem z výšky upustí špetku soli na hotovou „flákotu“. Tento pohyb dokonce získal hodně napodobovatelů ve snaze zaujmout.

Videa jsou kusem jeho showmanství, ale při pečlivém pozorování je vidět, že kuchař naprosto precizně zná anatomii zvířete, takže přesně ví, jak a kam říznout, když potřebuje maso upravit pro kuchyňské zpracování. Je vyloženě potěšením sledovat někoho, kdo umí svou profesi a navíc to dokáže dokonale „prodat“.

Restaurace se specializují hlavně na hovězí a jehněčí maso, ale v nabídce mají i burgery, masové koule a několik druhů salátů.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Na lovu kešek stačí používat hlavu, užívají si ho i rodiny s dětmi

Keškaře neboli kačery najdete i mezi dětmi, koníčku se věnují celé rodiny.

Kačeři alias lovci kešek jsou všude kolem nás, tento koníček spojuje celé rodiny. Ačkoli o geocachingu se v posledních...

Šest kroků k výběru správného zasklení do nových oken

Než budete vyměňovat okna, uvažte, jaké vlastnosti po něm budete požadovat.

Chystáte se stavět nebo budete měnit okna? Zasklení, které tvoří většinu plochy okna, má na jeho vlastnosti zásadní...

Najdete na iDNES.cz