Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

aktualizováno 
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu sledujících.

Nusret Gokce v současné době vlastní síť restaurací Nusr-Et v Turecku, nejvíce v Istanbulu a Ankaře, jednu i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji. Specializuje se hlavně na pokrmy z masa a jeho steakhousy patří k vyhlášeným.

Fotogalerie

Na jeho přístupu k masu se podepisuje i jeho původní povolání. Na svém instagramovém účtu má nejen momentky ze života, ale i videa, jak masíruje dobytek nebo jak se dokáže pomazlit s kotletou.

Kuchař je typický tím, jak nezaměnitelným gestem solí připravované pokrmy – ladným pohybem z výšky upustí špetku soli na hotovou „flákotu“. Tento pohyb dokonce získal hodně napodobovatelů ve snaze zaujmout.

Videa jsou kusem jeho showmanství, ale při pečlivém pozorování je vidět, že kuchař naprosto precizně zná anatomii zvířete, takže přesně ví, jak a kam říznout, když potřebuje maso upravit pro kuchyňské zpracování. Je vyloženě potěšením sledovat někoho, kdo umí svou profesi a navíc to dokáže dokonale „prodat“.

Restaurace se specializují hlavně na hovězí a jehněčí maso, ale v nabídce mají i burgery, masové koule a několik druhů salátů.

Autor:




Nejčtenější

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.