Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

aktualizováno 
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu sledujících.

Nusret Gokce v současné době vlastní síť restaurací Nusr-Et v Turecku, nejvíce v Istanbulu a Ankaře, jednu i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji. Specializuje se hlavně na pokrmy z masa a jeho steakhousy patří k vyhlášeným.

Fotogalerie

Na jeho přístupu k masu se podepisuje i jeho původní povolání. Na svém instagramovém účtu má nejen momentky ze života, ale i videa, jak masíruje dobytek nebo jak se dokáže pomazlit s kotletou.

Kuchař je typický tím, jak nezaměnitelným gestem solí připravované pokrmy – ladným pohybem z výšky upustí špetku soli na hotovou „flákotu“. Tento pohyb dokonce získal hodně napodobovatelů ve snaze zaujmout.

Videa jsou kusem jeho showmanství, ale při pečlivém pozorování je vidět, že kuchař naprosto precizně zná anatomii zvířete, takže přesně ví, jak a kam říznout, když potřebuje maso upravit pro kuchyňské zpracování. Je vyloženě potěšením sledovat někoho, kdo umí svou profesi a navíc to dokáže dokonale „prodat“.

Restaurace se specializují hlavně na hovězí a jehněčí maso, ale v nabídce mají i burgery, masové koule a několik druhů salátů.

Autor:



Nejčtenější

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...

KVÍZ: Znáte naše brouky, pavouky a další bezobratlé?

Na Velké výstavě bezobratlých 2018 na půdě Přírodovědecké fakulty University...

Tvoří zhruba 95 % všech živočišných druhů na naší planetě, jen v České republice jich podle odhadů žije více než 40...



KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

V Indii zalili omylem psa do asfaltu. Lhostejní dělníci ho odmítli vykopat

Spícího psa zaživa pohřbili do asfaltu

Až vzpoura místních obyvatel donutila silničáře vysvobodit ubohého psa. Kolemjdoucí jim sebrali bagr a psa z nově...

Další z rubriky

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteaky jsou v Philadelphii velmi popuární.

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i praktickou možnost jak si...

Recept na krémové jahodové tvaronočky, které vás pošlou do ráje

Tvarohové nočky s jahodami na másle neboli tvaronočky

Kdo by nemiloval ovocné tvarohové knedlíky, když spojují dvě úžasné suroviny: tvaroh a jahody jako sezonní ovoce. A...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

S tchánovci v jednom domě: Soužití nám zničilo vztahy
S tchánovci v jednom domě: Soužití nám zničilo vztahy

Příběh, který zažilo spoustu rodin a těžko se o něm mluví. Podaří se napravit vztahy, nebo soužití navždy rodinu zničí?

Najdete na iDNES.cz