Diskuze

Obalovaný pórek: fantastický a levný oběd

Obalovat pórek v této úpravě by asi napadlo málokoho. Máme ho totiž zažitý jako výraznou aromatickou zeleninu, kterou by nikdo rád nechroupal jen tak.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavlik05

10. 7. 2011 9:51
i kdyby levny

tak pekne pracny Rv

0 0
možnosti

semelik

5. 7. 2011 23:58
tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

levnej bude možná tak ten pórek a starý rohlíky na strouhanku.

Slušnej sýr, nedejbože anglická to dostanou na stejnou úroveň jako flák vepřovýho na klasický řízky - taky budou smažený, ale u nich aspoň člověk ví, do čeho jde.

1 0
možnosti

petr4770

7. 7. 2011 22:57
Re: tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

R^jo mám stejnej názor;-DR^

0 0
možnosti

atakitak

5. 7. 2011 23:11
Porek ???

ale jo, da se to snist, ale kdyz lahudku tak chleba s maslem, na to par kolecek desne mekkeho salamu a na to dzem- cim vic sladkej tim lepsi chut. Zapit kakaem- to je posusnanicko. Nebo rizek s ryzi. Anebo musaka a na taliri osladime cukrem a k tomu horky mliko. A jeste jedna suprovka- knedlik na kosticky a na to vajicko a ve finale pridame povidla. Nemluvim o jahodach s bramboriovou kasi a hraskem. Bozske a mnam

0 0
možnosti

Voborník

5. 7. 2011 22:54
Levný?????

Kterýpak reportérek tohle zplodil? Pórek není levný a sýr je dražší než maso, o anglické slanině ani nemluvě.  Na smažení potřebuji olej, na obalení vejce. To že je levný oběd??? Novinář (ka) spadl(a)  naznak přímo na hlavu. Jestli je tohle levné, sežeru ježka. Představte si čtyřčlennou rodinu s dvěma syny puberťáky a navaříte jim "levný" obalovaný pórek. Cha, cha, cha!

! oni ti novináři si už nevidí do huby!!!! ;-O;-O;-O;-O;-O

0 0
možnosti

Artemy

12. 7. 2011 13:27
Re: Levný?????

8-o A co jako normálně jíte?

0 0
možnosti

Peregrina

5. 7. 2011 22:17
mě porek dost chutná,

dělám z něj takovou tu "bílou" krémovou polévku a skvělej je do číny, jen tak čína ala česko - maso, žampiony, porek, směs koření, naložit na 24 hodin zakápnutý olejem a pak jen rychle osmahnout....a obídek je na světě..a právě porek tomu dá ten pravý šmak. Děláme i řízky z cukety, nebo narychlo osmahnout květ bezu...jen předtím posolit a obalit ve strouhance, nebo i bez ní. Nebo cibulové kroužky...tahle úprava porku mě tedy ještě nenapadla, ale zkusím to, i jak tu radí níže zapéct. Kdyžtak to vyhodím:-)

0 0
možnosti

braka

5. 7. 2011 21:06
To si dám radši

chleba s máslem než běhat kolem pórku.

0 0
možnosti

blekekeke

5. 7. 2011 20:46
no ...

Brokolice, kopr, pórek, cuketa, celer, to vše jde osmažit, ale k jídlu to není pane ...

0 0
možnosti

Chamestekurel

5. 7. 2011 19:49
hm

mňam!!!!

0 0
možnosti

Mouchard revival

5. 7. 2011 19:33
...

podélně naříznout (nikoliv rozkrojit), do páry na cca 6 - 8 minut podle velikosti, k tomu bešamel nebo holandská omáčka a sklenka bílého... mé vzpomínky na léto ve francii...

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 7. 2011 19:47
Re: ...

Nepletete si to s chřestem?

0 0
možnosti

Guarana12

5. 7. 2011 18:53
Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Mám dojem, že se tady pořád objevuje Amerika a ono stačí juknout do nějaké kuchařské knihy z antikvariátu.

Pórek se dusil, je to pak velmi jemná a lehká zelenina. Autor také poněkud žvaní, když říká, že se syrový pórek nedá jíst. Stačí ho rozříznout velpůl skoro od kořínků k listům (ne úplně, aby to drželo pohromadě), pořádně umýt, mírně prosolit a zakroutit, jako když ho chceme vyždímat. Lépe se kroutí, pokud si ho celý podél ještě přehneme napůl. Nechat chvilku odpočinout a je hotovo. K studenému uzenému je to výtečná zelenina a jí se to takto na Balkáně.

Tohle mi přijde jako vytěžený recept na zapékaný špargl se šunkou, ovšem doražený tím obalem, aby se pracující nadlábl. V Česku se odjakživa obalovalo všechno, bylo to považováno za jednoduchou a rychlou večeři.

Nic proti tomu, zajímavá obměna to je. Ovšem když autor článku o vaření zná pórek jen z polévky.... no jo, no.

0 0
možnosti

wrah

5. 7. 2011 19:08
Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Nebo takový zapečený pórek. Výborná věc, prostě z pórků odříznete naťku (která dá vůbornou pórkovou polévku, lze i zamrazit) a kořeny, hodíte do osolené vody tak na 2-3 minuty, naskládáte do pekáčku, posypete strouhaným sýrem případně přidáte špek či anglickou, posypete trochu strouhanku, osolíte, opepříte a šup do trouby. Vřele doporučuji, obzvláště na podzim, kdy koupíte pórky i za 20 kč/kg (a čerstvé a naše české).

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...