Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Obalovaný pórek: fantastický a levný oběd

Obalovat pórek v této úpravě by asi napadlo málokoho. Máme ho totiž zažitý jako výraznou aromatickou zeleninu, kterou by nikdo rád nechroupal jen tak.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

pavlik05

10. 7. 2011 9:51
i kdyby levny

tak pekne pracny Rv

0 0
možnosti
RK

semelik

5. 7. 2011 23:58
tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

levnej bude možná tak ten pórek a starý rohlíky na strouhanku.

Slušnej sýr, nedejbože anglická to dostanou na stejnou úroveň jako flák vepřovýho na klasický řízky - taky budou smažený, ale u nich aspoň člověk ví, do čeho jde.

1 0
možnosti
PM

petr4770

7. 7. 2011 22:57
Re: tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

R^jo mám stejnej názor;-DR^

0 0
možnosti
A

atakitak

5. 7. 2011 23:11
Porek ???

ale jo, da se to snist, ale kdyz lahudku tak chleba s maslem, na to par kolecek desne mekkeho salamu a na to dzem- cim vic sladkej tim lepsi chut. Zapit kakaem- to je posusnanicko. Nebo rizek s ryzi. Anebo musaka a na taliri osladime cukrem a k tomu horky mliko. A jeste jedna suprovka- knedlik na kosticky a na to vajicko a ve finale pridame povidla. Nemluvim o jahodach s bramboriovou kasi a hraskem. Bozske a mnam

0 0
možnosti
V

Voborník

5. 7. 2011 22:54
Levný?????

Kterýpak reportérek tohle zplodil? Pórek není levný a sýr je dražší než maso, o anglické slanině ani nemluvě.  Na smažení potřebuji olej, na obalení vejce. To že je levný oběd??? Novinář (ka) spadl(a)  naznak přímo na hlavu. Jestli je tohle levné, sežeru ježka. Představte si čtyřčlennou rodinu s dvěma syny puberťáky a navaříte jim "levný" obalovaný pórek. Cha, cha, cha!

! oni ti novináři si už nevidí do huby!!!! ;-O;-O;-O;-O;-O

0 0
možnosti
OR

Artemy

12. 7. 2011 13:27
Re: Levný?????

8-o A co jako normálně jíte?

0 0
možnosti
PP

Peregrina

5. 7. 2011 22:17
mě porek dost chutná,

dělám z něj takovou tu "bílou" krémovou polévku a skvělej je do číny, jen tak čína ala česko - maso, žampiony, porek, směs koření, naložit na 24 hodin zakápnutý olejem a pak jen rychle osmahnout....a obídek je na světě..a právě porek tomu dá ten pravý šmak. Děláme i řízky z cukety, nebo narychlo osmahnout květ bezu...jen předtím posolit a obalit ve strouhance, nebo i bez ní. Nebo cibulové kroužky...tahle úprava porku mě tedy ještě nenapadla, ale zkusím to, i jak tu radí níže zapéct. Kdyžtak to vyhodím:-)

0 0
možnosti
JK

braka

5. 7. 2011 21:06
To si dám radši

chleba s máslem než běhat kolem pórku.

0 0
možnosti

blekekeke

5. 7. 2011 20:46
no ...

Brokolice, kopr, pórek, cuketa, celer, to vše jde osmažit, ale k jídlu to není pane ...

0 0
možnosti
C

Chamestekurel

5. 7. 2011 19:49
hm

mňam!!!!

0 0
možnosti
LH

Mouchard revival

5. 7. 2011 19:33
...

podélně naříznout (nikoliv rozkrojit), do páry na cca 6 - 8 minut podle velikosti, k tomu bešamel nebo holandská omáčka a sklenka bílého... mé vzpomínky na léto ve francii...

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

5. 7. 2011 19:47
Re: ...

Nepletete si to s chřestem?

0 0
možnosti
MP

Guarana12

5. 7. 2011 18:53
Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Mám dojem, že se tady pořád objevuje Amerika a ono stačí juknout do nějaké kuchařské knihy z antikvariátu.

Pórek se dusil, je to pak velmi jemná a lehká zelenina. Autor také poněkud žvaní, když říká, že se syrový pórek nedá jíst. Stačí ho rozříznout velpůl skoro od kořínků k listům (ne úplně, aby to drželo pohromadě), pořádně umýt, mírně prosolit a zakroutit, jako když ho chceme vyždímat. Lépe se kroutí, pokud si ho celý podél ještě přehneme napůl. Nechat chvilku odpočinout a je hotovo. K studenému uzenému je to výtečná zelenina a jí se to takto na Balkáně.

Tohle mi přijde jako vytěžený recept na zapékaný špargl se šunkou, ovšem doražený tím obalem, aby se pracující nadlábl. V Česku se odjakživa obalovalo všechno, bylo to považováno za jednoduchou a rychlou večeři.

Nic proti tomu, zajímavá obměna to je. Ovšem když autor článku o vaření zná pórek jen z polévky.... no jo, no.

0 0
možnosti
AK

wrah

5. 7. 2011 19:08
Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Nebo takový zapečený pórek. Výborná věc, prostě z pórků odříznete naťku (která dá vůbornou pórkovou polévku, lze i zamrazit) a kořeny, hodíte do osolené vody tak na 2-3 minuty, naskládáte do pekáčku, posypete strouhaným sýrem případně přidáte špek či anglickou, posypete trochu strouhanku, osolíte, opepříte a šup do trouby. Vřele doporučuji, obzvláště na podzim, kdy koupíte pórky i za 20 kč/kg (a čerstvé a naše české).

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...