Bramborovo-batátová bezlepková kaše s rostlinnou smetanou
Ingredience:
|
Tuto kaši si s vámi mohou dát už půlroční děti, jen ji pro ně nedochucujte solí a pepřem. Společně s vejcem – ideálně křepelčím – ji pak můžete podávat dětem od 8 měsíců.
Do rendlíku dejte společně s kmínem vařit očištěnou a na kostky nakrájené batáty a bramboru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte pod poklicí do změknutí – trvá to nanejvýš 10 minut.
Mezitím uvařte vejce natvrdo. Vejce přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a dovařte. Slepičímu to trvá přibližně 8 minut, křepelčímu jen 1 minutu. Vodu pak slijte, vejce ochlaďte ve studené vodě a poté oloupejte.
Z hotových brambor a batátů slijte vodu, rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem a přidejte lžičku přepuštěného másla. Pokud budete kaši podávat dítěti od šesti měsíců, máte v této fázi hotovo. Jinak přilijte ke šťouchaným bramborám smetanu a promíchejte. Pro velké kaši dosolte a podávejte ozdobenou čerstvou zelení a čerstvě mletým pepřem.