Kořeněná rýžová kaše s dýní a batáty (bez laktózy a lepku)
Dýni a batáty očistěte a pokrájejte na malé kostičky. V hmoždíři podrťte společně hřebíčky, nové koření, pepř, koriandr a římský kmín.
Ingredience:
|
V rendlíku nebo v hlubší pánvi se silným dnem rozpalte ghí (přepuštěné máslo) a 1 minutu na něm za stálého míchání restujte podrcené koření. Přidejte kurkumu a rýži.
Promíchejte a přisypte nakrájenou dýni a sladkou bramboru. Zalijte kokosovým mlékem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte na mírný plamen a za občasného míchání vařte přibližně 20 minut. Rýže pustí škrob a dýně s batáty budou dokonale měkké. Možná budete potřebovat v průběhu vaření přidat ještě trochu vody. Výsledná konzistence by měla být kašovitá.
Podávejte posypané natí petrželky nebo koriandru a semínky černého kmínu (černuchy). Kaši můžete doplnit citronem nebo jogurtem, jen už v tom případě nebude prostá laktózy.