Rozvar ze sušených datlí (bez lepku a bez laktózy)
V lednici vydrží tato dobrota zhruba týden, takže si ji můžete na dochucování sladkých kaší připravit dopředu (recept je rozpočítaný jen ani jednu porci). Přípravou strávíte zhruba 20 minut.
Ingredience:
|
Datle dejte do rendlíku a zalijte vodou tak, aby hladina sahala zhruba jeden centimetr nad datle. Můžete nastrouhat a přidat kůru z citronu. Přiveďte datle k varu, stáhněte plamen a vařte, až se tekutina vyvaří na polovinu – trvá to necelých 10 minut.
Obsah nechte chvíli zchladnout, přemístěte do mixéru a rozmixujte. Můžete použít i přídavnou nádobu tyčového mixéru, neplňte ji ale více než do poloviny objemu. Uzavřete do nádoby a skladujte v lednici, vydrží asi týden.