VIDEO: V létě se osvěžte stylově. Okurková limonáda krok za krokem

aktualizováno 
Osvěžující okurka a chladivý citron jsou v tomto letním nápoji nezvyklou chuťovou kombinací. Výsledek vás ale v každém případě ohromí. Podlehnete okurkové limonádě?

Barmanka Two Steps baru pražského hotelu Kempinski Mária Semančíková nám recept na oblíbený letní drink svých hostů nejen prozradila, ale i namíchala a dala ochutnat výsledek.

Náš kameraman Tomáš Cetkovský sice vtipně namítal, že si dovede představit, že by v něm nebyla okurka, pokud jste ale otevřeni novým zážitkům, zřejmě o okurkovou limonádu rozšíříte své portfólio domácích letních drinků.

Potřebné ingredience a postup krok za krokem

Jak na okurkovou limonádu

Na polovinu menší omyté, neoloupané středně velké okurky hadovky počítejte se šťávou z jednoho středně velkého citronu a dvěma lžičkami nerafinovaného hnědého cukru. Premix se dolévá a míchá s perlivou vodou.

Uvedený kus okurky pokrájejte na pár menších kousků, vhoďte do mixeru, přilijte čerstvou citronovou šťávu a rozmixujte.

Do půllitrového džbánku si poté odměřte jeden decilitr rozmixované směsi, přihoďte led, džbánek doplňte perlivou vodou, promíchejte a můžete nalévat. 

"S množstvím citronové šťávy to nepřežeňte, dokáže výslednou chuť drinku ovlivnit dosti výrazně," upozorňuje ještě barmanka Mária na fatální chybu, kterou lze při přípravě udělat a mohla by negativně ovlivnit chuť. 

Hotel Kempinski
Hotel Kempinski
A můžete nalévat...

Okurkovou limonádu si podle našeho receptu jednoduše připravíte sami. Můžete si na ni ale zajít i do Two Steps Baru hotelu Kempinski v pražské Hybernské ulici.

Autoři: ,

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Přes léto dala dohromady starou dřevěnou chatku. Díky barvám prokoukla

S minimálními náklady čtenářka proměnila i malinkou koupelnu.

Shodou náhod se čtenářka Kateřina dostala k opuštěné chatičce, kterou někdo používal naposledy před dvaceti lety. Stav...

Další z rubriky

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

V houfu vypadají neuvěřitelně, jako z kresleného filmu.

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve Francii obnovit chov...

Polka vytvořila obal z bakterií a kvasinek. Můžete ho sníst

Biologický obal je vyrobený z přírodních látek a po použití jej můžete...

Polská návrhářka Roza Januszová vymyslela alternativu k plastovým obalům na potraviny. Je vyrobena z přírodních látek a...

Najdete na iDNES.cz