Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V létě se osvěžte stylově. Okurková limonáda krok za krokem

aktualizováno 
Osvěžující okurka a chladivý citron jsou v tomto letním nápoji nezvyklou chuťovou kombinací. Výsledek vás ale v každém případě ohromí. Podlehnete okurkové limonádě?

Barmanka Two Steps baru pražského hotelu Kempinski Mária Semančíková nám recept na oblíbený letní drink svých hostů nejen prozradila, ale i namíchala a dala ochutnat výsledek.

Náš kameraman Tomáš Cetkovský sice vtipně namítal, že si dovede představit, že by v něm nebyla okurka, pokud jste ale otevřeni novým zážitkům, zřejmě o okurkovou limonádu rozšíříte své portfólio domácích letních drinků.

Potřebné ingredience a postup krok za krokem

Jak na okurkovou limonádu

Na polovinu menší omyté, neoloupané středně velké okurky hadovky počítejte se šťávou z jednoho středně velkého citronu a dvěma lžičkami nerafinovaného hnědého cukru. Premix se dolévá a míchá s perlivou vodou.

Uvedený kus okurky pokrájejte na pár menších kousků, vhoďte do mixeru, přilijte čerstvou citronovou šťávu a rozmixujte.

Do půllitrového džbánku si poté odměřte jeden decilitr rozmixované směsi, přihoďte led, džbánek doplňte perlivou vodou, promíchejte a můžete nalévat. 

"S množstvím citronové šťávy to nepřežeňte, dokáže výslednou chuť drinku ovlivnit dosti výrazně," upozorňuje ještě barmanka Mária na fatální chybu, kterou lze při přípravě udělat a mohla by negativně ovlivnit chuť. 

Hotel Kempinski
Hotel Kempinski
A můžete nalévat...

Okurkovou limonádu si podle našeho receptu jednoduše připravíte sami. Můžete si na ni ale zajít i do Two Steps Baru hotelu Kempinski v pražské Hybernské ulici.

Autoři: ,




Nejčtenější

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Další z rubriky

Do čatní můžete skvěle zpracovat přebytky úrody, od švestek po rajčata, která...
Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Akumulační vložky jsou jako skládačka, objednávají se zvlášť.
Malý výkon a akumulaci. Taková krbová kamna potřebují nízkoenergetické domy

Klasická krbová kamna jsou perfektní pro nezateplené chaty a chalupy. Ale nové domy, které se stále častěji staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.