Kornyšonky v hořčici
- 1 kg malých okurek kornyšonek
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička hořčičných semínek
- 4 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 1,5 l vody
- 20 g soli
- 40 g cukru
- 1 cibule
Koření, cukr, sůl, ocet a vodu promíchejte v hrnci, přiveďte k varu a zhruba deset minut povařte. Odstavte z ohně, přidejte hořčici a míchejte, dokud se v nálevu nerozpustí.
Okurky řádně očistěte od všech nečistot. Do menších (zhruba 0,3 l) sklenic vložte nejdříve kolečka oloupané cibule, na ni nakládejte okurky, obsah upěchujte a zalijte vlažným nálevem.
Sterilujte zhruba dvacet minut při teplotě pod bodem varu. Okurky skvěle doplní uzené a grilované maso.