Bylinky vhodné do omáček
VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako...
Petržel zahradní (Petroselinum crispum)
Tato dvouletá bylina má počátkem léta lesklou olistěnou lodyhu se žlutozelenými okolíky.
Meduňka lékařská (Melissa officinalis)
Meduňka je trvalka dorůstající do výše až 70 cm. Má čtyřhrannou, hustě olistěnou lodyhu.
Koriandr setý (Coriandrum sativum)
Odolná vytrvalá bylina s velkým hlavním kořenem má lodyhy nesoucí celé léto jasně modré úbory.
Kerblík třebule (Anthriscus cerefolium)
Tato letnička má vřetenovitý kořen a dorůstá do výšky až 40 cm. Její listy jsou členěné.
Myrta obecná (Myrtus communis)
Řadí se mezi stálezelené keře a protože nesnese mráz, je u nás pěstována v přenosných nádobách.
Křen selský (Armoracia rusticana)
Křen je vytrvalá bylina dorůstající až 1 metr vysoko a je neodmyslitelnou součástí omáček.
Andělika lékařská (Angelica archangelica)
Andělika je mohutná bylina, která může být až 2 m vysoká. Má řepovitý oddenek.
Máta peprná (Mentha × Piperita)
Máta vznikla zkřížením máty vodní a máty klasné. Je to vytrvalá bylina s hranatou lodyhou.
Kopr vonný (Anethum graveolens)
Tato jednoletá rostlina se na zahradě snadno množí samovýsevem. Dosahuje výšky 1 metru.
Fenykl obecný sladký (Foeniculum vulgare)
Dvouletý nebo víceletý fenykl má nápadně silné, rýhované lodyhy s jemně členěnými listy.
Česnek kuchyňský (Allium sativum)
Cibulovitá rostlina, jejíž květonosné stonky, ve vrcholném létě dozrávají až do výše 100 cm.
Anýz vonný (Pimpinella anisum)
Tato jednoletá bylina dorůstá do výšky 30 - 60 cm. Charakteristická je třemi rozdílnými tvary listů