Potřebné ingredience: 100 g másla, 100 g javorového sirupu, špetka mořské soli, 100 g hladké mouky, 80 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky, 50 g slunečnicových semínek, 50 g nasekaných vlašských, nebo lískových ořechů, jedna lžička skořice.
Cukrářka Markéta Krajčovičová má na míchání těsta profesionálního pomocníka, přesto byste jeho přípravu měli zvládnout i ručně. Nejprve si máslo promíchejte s javorovým sirupem a vmíchejte ještě 5 lžic vody. Přimíchejte dvě lžíce mouky, aby se směs pěkně spojila, a teprve potom přidejte zbytek mouky a opět promíchejte.
Pak můžete přidat posekané oříšky a slunečnicová semínka a naposledy těsto promíchejte. Pomocí dvou lžic z něj tvořte hrudky, které pokládejte přímo na plech vyložený pečicím papírem. V troubě, předehřáté na 160 oC, pečte zhruba deset minut. Ještě teplé hrudky přeložte na talíř, kde je navíc můžete zalít javorovým sirupem, a podávejte.
Nejen tyto ořechové hrudky upeče Markéta Krajčovičová v pondělí večer po osmé na televizi Prima love. Krok za krokem, televizním divákům před očima, bude opět vytvářet i další ze svých jedinečných marcipánových dortů, tentokrát pro sáňkaře (na ukázku, jak takový dort vzniká, se můžete podívat zde).