Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

  0:05aktualizováno  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O tom, zda je to životaschopný nápad, právě rozhoduje start-up.

Máslo působí na vynálezce po celém světě zřejmě jako magnet, jen se zatím soustředili na vývoj speciálních nožů, které usnadní jeho roztírání po vyjmutí z lednice. Zatím na to šli každý z jiného konce, Britové ho zahřívají (více zde), zatímco Australané sázejí na tenká vlákna másla (článek čtěte zde).

Podívejte se, jak takový nůž pracuje:

Teď navrhl osmatřicetiletý Geraint Krumpe z Chicaga hranol naplněný máslem tak, abyste měli veškeré jeho používání v kuchyni co nejjednodušší. Princip připomíná vysouvání lepidla z tyčinky. Uprostřed je šroub, který máslo posouvá nahoru či dolů. Podle konstruktéra lze jeho vynálet používat nejen na máslo, ale na všechny roztíratelné potraviny, tedy i na sádlo či margarín, naplnit si ho můžete třeba doma připraveným bylinkovým máslem.

Butter Boss slibuje konec drobků v máslence i mastných prstů, protože si s jeho pomocí namažete nejen máslo na chleba, ale také s ním cokoliv potřete, aniž byste se ho museli dotknout rukou. Díky rysce v průhledném víčku můžete vytlačit přesné množství a patřičný přesný kousek následně ukrojit.

Fotogalerie

Vyroben je z materiálu, který odolá teplu, aby se dal bez obav používat při grilování nebo roztírání másla na pánvi, třeba na sázená nebo smažená vejce. Zrovna tak přímo z tyčinky potřete máslem třeba smaženou kukuřici či horký toust. A nemusíte se bát ho strčit do myčky, kvalitní plast prý něco vydrží. 

V nejjednodušší verzi přijde „máslák“ na 16 dolarů, tedy zhruba na 400 Kč. A za 36 dolarů si ho můžete koupit i s pomocníkem na přípravu míchaných vajec.

Butter Boss totiž není Krumpův první nápad. Podnikavý muž díky loňskému start-upu prorazil už s pomocníkem Goose, který před uvařením promíchá obsah vajíčka, aniž by poškodil jeho skořápku. Momentálně se prodává za 25 dolarů, při současném kurzu tedy zhruba za 700 Kč. Takto připravené míchané vejce je podle Krumpeho krémovější a chutnější než ta připravená běžným způsobem.

Ocenili byste tohoto nového pomocníka do kuchyně?

celkem hlasů: 1289

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 29. května 2015. Anketa je uzavřena.

Ne, vypadá to jen na další zbytečný krám do domácnosti 994
Ano, řeší to přesně ty problémy, které s použitím másla v kuchyni máme 161
Vyzkoušel(a) bych, ale nejsem si jistý, že by mě to oslovilo 134
Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako...

Neuklizený domov nedá spát třetině Čechů. Muže rozčilují rozházené hračky

Rozházené hračky jsou jedním z nejčastějším zdrojů domácích rozmíšek.

Podle průzkumu vyšlo najevo, že 49 % hádek doma způsobuje rozdílné vnímání toho, co je vlastně nepořádek. I když více...

Najdete na iDNES.cz