Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

  0:05aktualizováno  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O tom, zda je to životaschopný nápad, právě rozhoduje start-up.

Máslo působí na vynálezce po celém světě zřejmě jako magnet, jen se zatím soustředili na vývoj speciálních nožů, které usnadní jeho roztírání po vyjmutí z lednice. Zatím na to šli každý z jiného konce, Britové ho zahřívají (více zde), zatímco Australané sázejí na tenká vlákna másla (článek čtěte zde).

Podívejte se, jak takový nůž pracuje:

Teď navrhl osmatřicetiletý Geraint Krumpe z Chicaga hranol naplněný máslem tak, abyste měli veškeré jeho používání v kuchyni co nejjednodušší. Princip připomíná vysouvání lepidla z tyčinky. Uprostřed je šroub, který máslo posouvá nahoru či dolů. Podle konstruktéra lze jeho vynálet používat nejen na máslo, ale na všechny roztíratelné potraviny, tedy i na sádlo či margarín, naplnit si ho můžete třeba doma připraveným bylinkovým máslem.

Butter Boss slibuje konec drobků v máslence i mastných prstů, protože si s jeho pomocí namažete nejen máslo na chleba, ale také s ním cokoliv potřete, aniž byste se ho museli dotknout rukou. Díky rysce v průhledném víčku můžete vytlačit přesné množství a patřičný přesný kousek následně ukrojit.

Fotogalerie

Vyroben je z materiálu, který odolá teplu, aby se dal bez obav používat při grilování nebo roztírání másla na pánvi, třeba na sázená nebo smažená vejce. Zrovna tak přímo z tyčinky potřete máslem třeba smaženou kukuřici či horký toust. A nemusíte se bát ho strčit do myčky, kvalitní plast prý něco vydrží. 

V nejjednodušší verzi přijde „máslák“ na 16 dolarů, tedy zhruba na 400 Kč. A za 36 dolarů si ho můžete koupit i s pomocníkem na přípravu míchaných vajec.

Butter Boss totiž není Krumpův první nápad. Podnikavý muž díky loňskému start-upu prorazil už s pomocníkem Goose, který před uvařením promíchá obsah vajíčka, aniž by poškodil jeho skořápku. Momentálně se prodává za 25 dolarů, při současném kurzu tedy zhruba za 700 Kč. Takto připravené míchané vejce je podle Krumpeho krémovější a chutnější než ta připravená běžným způsobem.

Ocenili byste tohoto nového pomocníka do kuchyně?

celkem hlasů: 1289

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 29. května 2015. Anketa je uzavřena.

Ne, vypadá to jen na další zbytečný krám do domácnosti 994
Ano, řeší to přesně ty problémy, které s použitím másla v kuchyni máme 161
Vyzkoušel(a) bych, ale nejsem si jistý, že by mě to oslovilo 134
Autor:



Nejčtenější

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...

Skončilo první kolo velké fotografické soutěže o nejkrásnějšího pejska

Gustav

Čtyřtýdenní soutěž dospěla k prvnímu vyhlášení výsledků, kdy spolu zápolí vždy automatem náhodně vybrané dvojice psů....



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto...

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...



Další z rubriky

Na punčocháče vystínované ve stylu ombré stačí barva, hrnec a sporák

Punčocháče si technikou ombré jednoduše obarvíte sami.

Techniku ombré zřejmě budete znát jako způsob barvení vlasů, jakési stínování hřívy tón v tónu od světlejších vlasů po...

Předvánoční malování: malíře už seženete jen tak tak. Pozor na schnutí

Malířská sezona s koncem léta nekončí.

V některých domácnostech se předvánoční úklid bere tak vážně, že se do chaosu se sháněním dárků, mytí oken a celkovým...

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

Margarín versus máslo. Co použít při pečení

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z rostlinného tuku. Podle...

Netrapte děti s příkrmy, říká výživová specialistka
Netrapte děti s příkrmy, říká výživová specialistka

O metodě BLW si přečtěte v rozhovoru s Ditou Ptáčkovou



Najdete na iDNES.cz