Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Osm triků, aby se vám domácí chleba vždycky povedl

Abyste slavili s domácím chlebem úspěchy, nezapomeňte přesít mouku, použít jen čerstvé kvasnice. A počítejte s tím, že na žitný chleba budete muset použít kvásek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HancickaP

20. 11. 2011 17:21
kvasek

muzete mi nekdo poradit, jak vyrobit kvasek a jak se pouziva?

0 0
možnosti
JN

roedor

21. 11. 2011 10:27
Re: kvasek

kvásek je droždí + trocha mouky + voda, nechá se vzejít (udělá nakynuté řídké těstíčko), přidá se do těsta a to pak nakyne. Kvas je jenom mouka (asi nejčastěji žitná) + voda, vzejde to samo, jenom se musí pravidelně dokrmovat (přidávat vodu a mouku). Funkce je stejná, díky kvasu vykyne těsto. Jenom to trvá trochu déle než s droždím. Obojí je možné kombinovat;-)

0 0
možnosti
IV

Iva B.

18. 11. 2011 17:28
Peču obden...

Peču chleba obden, používám obyčejnou hladkou mouku z obchodu, nevim proč bych měla používat jinou, navíc drahou, obyčejná voda, olej, sůl, kmín ...těsto uhněte multifunkční mikrovlnka (ne nebyla drahá, proto jsem ji koupila), po vykynutí na plech do pecnu, potřít vejcem osolit okmínovat a šup do trouby ... chleba milionovej, když ho dělám brzo odpoledne nestíhám ho bránit před manželem jak je výbornej a jak voní po celym domě i tchýně závidí ;-D Taková klasika a ještě na to musej robit článek s odborníkem na chleba co chleba snad nikdy neudělal ...

0 0
možnosti
P

PrezdivkaJizExistuje

18. 11. 2011 22:33
Re: Peču obden...

R^

0 0
možnosti
MS

calypsol

18. 11. 2011 15:18
doba pripravy

Pri prvnim peceni v domaci pekarne se chleba propadl, takze jsem prestal pouzivat program normalni (3 hodiny) a misto toho jsem dal quick ( 2 h ) a od te doby mam vsechny chleby krasne.

0 0
možnosti
RAT

RAT

18. 11. 2011 15:26
Re: doba pripravy

mels hodne vody (ridke testo), pak je usak!

0 0
možnosti

PetrP7

18. 11. 2011 14:46
Osobně nemám rád "kostkovaný" tvar

Takže borec má drahou pekárnu jen ha hnětení těsta, jo??? Trochu praštěný...;-D

0 0
možnosti
RAT

RAT

18. 11. 2011 15:27
Re: Osobně nemám rád

ani ne pekarna vyjde levneji nez robot a chleba v pekarne nema "krupavou kurcicku"! Rv

0 0
možnosti
FM

Fiksem

18. 11. 2011 12:24
To jsou zase rady...

...doma pečeme chleba v troubě obden. Mouku kupujeme obyčejnou, polohrubou (dostání v běžném obchodě, proč zbytečně kupovat nějakou speciální?), kterou neprosíváme (proč to dělat?). Ručně umícháme, přidáme k dochucení třeba dýňové semínka, sezam atd. a dáme hodinu vykynout a na hodinu upéct. Chleba je vždy pěkně velký, křupavý a chutný. Pekárna je na tom podobně, akorát si ušetříte práci.  Autor článku neví o pečení chleba vůbec nicRv

0 0
možnosti
FM

Fiksem

18. 11. 2011 12:25
Re: To jsou zase rady...

"Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku,

ale vybral bych druh označený jako chlebová," radí Tomáš Konopka, šéf

českého mezinárodního kuchařského týmu. Čím si pane Konopko myslíte, že

pekly ty naše prababičky, nějakou speciální moukou než obyčejnou? Rv Tomu říkam člověk na svém místě...

0 0
možnosti
PJ

petr_leicester

18. 11. 2011 10:37
poradi nekdo

kde koupit v CR pre web domaci pekarnu abych mohl platit kartou online a poslali mi ji do zahranici? Nemyslim tim Slovensko, par tydnu uz takoveho prodejce hledam, ale zahranici konci pro vsechny na Slovensku :-/ Jde mi o pekarnu Eta Vital Duplica. Dik

0 0
možnosti
S

Stanea

18. 11. 2011 11:03
Re: poradi nekdo

poradim vam zcela uprimne z vlastni zuksenosti, ze takovehle mensi pristroje (a vlastne i vetsi) se rozhodne nevyplati kupovat jinde nez bydlite. Navic jsou ceske stroje beztak vetsinou licence. Pristroje kuchynske=ponejvice okopceny italsky original a jeste k tomu mnohdy uz vysle typy.

0 0
možnosti
MV

Mispulda

18. 11. 2011 9:48
opravdu odborné vyjádření

je vidět, že to psa oprvdu odborník.... když nevíte, proč se prosívala, tak se zeptejte Vaší babičky... dobré vysvětlení odborníka

2 0
možnosti

mamina2

18. 11. 2011 15:31
Re: opravdu odborné vyjádření

Předpokládm, že se prosívala hlavně proto, aby v ní nebylo něco, co tam nepatří.

1 0
možnosti
RK

Richard Kába

18. 11. 2011 9:24
Drozdi ...

Z drozsi chleba neupecete, z drozdi upecete leda buchtu ...

chleba se pece z kvasku.

0 0
možnosti
NBSE

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

18. 11. 2011 9:30
Re: Drozdi ...

Však to v článku je, chce to jen hledat;-)

0 0
možnosti

Mražená spermie

18. 11. 2011 9:04
***

Dneska jsem vyšel ven, podíval se na oblohu a radím, dnes přidejte víc kvásku.

0 0
možnosti
AN

dodo-dodo

18. 11. 2011 8:41
opacny postup

davam suroviny do pekarny opacne (voda, vajicko az jako posledni) a vzdy se vse krasne spojilo a chleba byl bez zmolku atd...

0 0
možnosti
MN

bubla

18. 11. 2011 12:02
Re: opacny postup

Já taky, kdyř dám napřed vodu, vůbec se to nepromíchá

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!