Diskuze
Osm triků, aby se vám domácí chleba vždycky povedl
Děkujeme za pochopení.
HancickaP
kvasek
muzete mi nekdo poradit, jak vyrobit kvasek a jak se pouziva?
roedor
Re: kvasek
kvásek je droždí + trocha mouky + voda, nechá se vzejít (udělá nakynuté řídké těstíčko), přidá se do těsta a to pak nakyne. Kvas je jenom mouka (asi nejčastěji žitná) + voda, vzejde to samo, jenom se musí pravidelně dokrmovat (přidávat vodu a mouku). Funkce je stejná, díky kvasu vykyne těsto. Jenom to trvá trochu déle než s droždím. Obojí je možné kombinovat
Iva B.
Peču obden...
Peču chleba obden, používám obyčejnou hladkou mouku z obchodu, nevim proč bych měla používat jinou, navíc drahou, obyčejná voda, olej, sůl, kmín ...těsto uhněte multifunkční mikrovlnka (ne nebyla drahá, proto jsem ji koupila), po vykynutí na plech do pecnu, potřít vejcem osolit okmínovat a šup do trouby ... chleba milionovej, když ho dělám brzo odpoledne nestíhám ho bránit před manželem jak je výbornej a jak voní po celym domě i tchýně závidí Taková klasika a ještě na to musej robit článek s odborníkem na chleba co chleba snad nikdy neudělal ...
calypsol
doba pripravy
Pri prvnim peceni v domaci pekarne se chleba propadl, takze jsem prestal pouzivat program normalni (3 hodiny) a misto toho jsem dal quick ( 2 h ) a od te doby mam vsechny chleby krasne.
RAT
Re: doba pripravy
mels hodne vody (ridke testo), pak je usak!
PetrP7
Osobně nemám rád "kostkovaný" tvar
Takže borec má drahou pekárnu jen ha hnětení těsta, jo??? Trochu praštěný...
RAT
Re: Osobně nemám rád
ani ne pekarna vyjde levneji nez robot a chleba v pekarne nema "krupavou kurcicku"!
Fiksem
To jsou zase rady...
...doma pečeme chleba v troubě obden. Mouku kupujeme obyčejnou, polohrubou (dostání v běžném obchodě, proč zbytečně kupovat nějakou speciální?), kterou neprosíváme (proč to dělat?). Ručně umícháme, přidáme k dochucení třeba dýňové semínka, sezam atd. a dáme hodinu vykynout a na hodinu upéct. Chleba je vždy pěkně velký, křupavý a chutný. Pekárna je na tom podobně, akorát si ušetříte práci. Autor článku neví o pečení chleba vůbec nic
Fiksem
Re: To jsou zase rady...
"Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku,
ale vybral bych druh označený jako chlebová," radí Tomáš Konopka, šéf
českého mezinárodního kuchařského týmu. Čím si pane Konopko myslíte, že
pekly ty naše prababičky, nějakou speciální moukou než obyčejnou Tomu říkam člověk na svém místě...
petr_leicester
poradi nekdo
kde koupit v CR pre web domaci pekarnu abych mohl platit kartou online a poslali mi ji do zahranici? Nemyslim tim Slovensko, par tydnu uz takoveho prodejce hledam, ale zahranici konci pro vsechny na Slovensku :-/ Jde mi o pekarnu Eta Vital Duplica. Dik
Stanea
Re: poradi nekdo
poradim vam zcela uprimne z vlastni zuksenosti, ze takovehle mensi pristroje (a vlastne i vetsi) se rozhodne nevyplati kupovat jinde nez bydlite. Navic jsou ceske stroje beztak vetsinou licence. Pristroje kuchynske=ponejvice okopceny italsky original a jeste k tomu mnohdy uz vysle typy.
Mispulda
opravdu odborné vyjádření
je vidět, že to psa oprvdu odborník.... když nevíte, proč se prosívala, tak se zeptejte Vaší babičky... dobré vysvětlení odborníka
mamina2
Re: opravdu odborné vyjádření
Předpokládm, že se prosívala hlavně proto, aby v ní nebylo něco, co tam nepatří.
Richard Kába
Drozdi ...
Z drozsi chleba neupecete, z drozdi upecete leda buchtu ...
chleba se pece z kvasku.
net.Xtreme bojuje s eXtremismem
Re: Drozdi ...
Však to v článku je, chce to jen hledat;-)
Mražená spermie
***
Dneska jsem vyšel ven, podíval se na oblohu a radím, dnes přidejte víc kvásku.
dodo-dodo
opacny postup
davam suroviny do pekarny opacne (voda, vajicko az jako posledni) a vzdy se vse krasne spojilo a chleba byl bez zmolku atd...
bubla
Re: opacny postup
Já taky, kdyř dám napřed vodu, vůbec se to nepromíchá
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu
Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka
Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...
Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá
Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...