Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

aktualizováno 
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela Fibingera skvělá kombinace.

Bourbon Cider koktejl namíchaný z těchto ingrediencí opravdu stojí za to vyzkoušet. „Získáte osvěžující zimní drink, který kombinuje chuť zázvoru, jablek a tymiánu s nasládlou příchutí americké whiskey. Jablka, citronová šťáva a cukr vytvářejí rovnováhu mezi sladkým a kyselým, zatímco zázvor skvěle zahřeje.“

Fotogalerie

Potřebné ingredience: 4 cl bourbon whiskey, 3 kousky citronu (cca velikosti jednotlivých měsíčků), 2 lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený oloupaný zázvor (podle chuti, 1 až 2 kávové lžičky), čtvrtka zeleného jablka pokrájeného na kousky, snítka tymiánu a 100 ml jablečného džusu.

A můžete se pustit do míchání. Do míchací sklenice vložte 3 kousky citronu, dvě lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený zázvor a čtvrtku na kousky nasekaného zeleného jablka. Všechny ingredience rozdrťte v šejkru macerovací paličkou tak, abyste z ovoce i zázvoru získali co nejvíce šťávy.

Poté do šejkru přidejte led, 4 cl bourbonu, přilijte 1 dl jablečného džusu a přidejte snítku čerstvého tymiánu. Promíchejte, přes sítko přelijte do ledem vychlazené skleničky na Martini a servírujte s měsíčkem zeleného jablíčka.

Podívejte se barmanovi pod ruce, jak vytvořit působivou dekoraci sklenice:

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Hovězí jerky zvládnete připravit i doma, základem je čerstvé maso a čistota v...

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout...

VIDEO: Je čas odstrojit stromeček. Víte, kam s ním?

Odstrojené stromečky do popelnice nepatří.

Tradice říká, že na Tři krále by se měl odstrojit stromeček. Teď jde jen o to, zbavit se ho tak, aby zbytečně...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Najdete na iDNES.cz