Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

aktualizováno 
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela Fibingera skvělá kombinace.

Bourbon Cider koktejl namíchaný z těchto ingrediencí opravdu stojí za to vyzkoušet. „Získáte osvěžující zimní drink, který kombinuje chuť zázvoru, jablek a tymiánu s nasládlou příchutí americké whiskey. Jablka, citronová šťáva a cukr vytvářejí rovnováhu mezi sladkým a kyselým, zatímco zázvor skvěle zahřeje.“

Fotogalerie

Potřebné ingredience: 4 cl bourbon whiskey, 3 kousky citronu (cca velikosti jednotlivých měsíčků), 2 lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený oloupaný zázvor (podle chuti, 1 až 2 kávové lžičky), čtvrtka zeleného jablka pokrájeného na kousky, snítka tymiánu a 100 ml jablečného džusu.

A můžete se pustit do míchání. Do míchací sklenice vložte 3 kousky citronu, dvě lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený zázvor a čtvrtku na kousky nasekaného zeleného jablka. Všechny ingredience rozdrťte v šejkru macerovací paličkou tak, abyste z ovoce i zázvoru získali co nejvíce šťávy.

Poté do šejkru přidejte led, 4 cl bourbonu, přilijte 1 dl jablečného džusu a přidejte snítku čerstvého tymiánu. Promíchejte, přes sítko přelijte do ledem vychlazené skleničky na Martini a servírujte s měsíčkem zeleného jablíčka.

Podívejte se barmanovi pod ruce, jak vytvořit působivou dekoraci sklenice:

Autor:




Nejčtenější

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Další z rubriky

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.