VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

aktualizováno 
Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká tečka“.

„Sladkou variantu jsme začali dělat pro lidi, kteří nemají rádi mořskou řasu. Je to vlastně porce, kdy je ovoce obalené ve speciální rýži,“ popisuje Ladislava Holubová, majitelka Kio Bistra, která tento typ připravuje. 

Postup krok za krokem

Rýže se v rýžovaru vaří zhruba tři čtvrtě hodiny a pak se nechává zhruba půl dne vychladit. V provozovně používají rýži Ibuki, ale pokud byste chtěli recept vyzkoušet doma, není problém použít jakoukoliv rýži na sushi.

Z rýže se vlastně uvaří jakýsi nákyp, který pak kuchař ve zchlazeném stavu vytvaruje do placky (podívejte se na video, kde máte přesný návod).

Placka se rozválí mezi dvěma pláty freshfólie do tloušťky asi půl centimetru, posype se kokosovou strouhankou a pak se plní kousky ovoce. Dobře funguje exotické ovoce: jako základ může posloužit banán, kiwi, avokádo, doplnit ho můžete i kousky jahod.

Pak placku zarolujete pomocí fólie. Hotovou rolku je ideální pak nakrájet i s fólií, aby dobře držela tvar, fólie se pak odstraní.

Když pak budete ovocné sushi servírovat, můžete ho dozdobil kokosem (vzhledem k tomu, že má rýže po vaření chuť kokosu) a čokoládovým toppingem.

Autoři: ,



Nejčtenější

Lidé jsou zhýčkaní a líní, s puškou chráním zvířata, říká lovkyně

Lovkyně Michaela Fialová ráda provokuje a z výhrůžek si nic nedělá

Michaela Fialová si na focení pro magazín Víkend oblékla šatičky s kolouškem Bambi. Zastřelila mu nejen maminku,...

K mambě ho odvezli narychlo, měl s sebou jen hák a sáček na hady

Strom v zahrádkářské osadě v pražských Hlubočepích, v kterém je uprostřed vidět...

Na internetu nenajdete jedinou jeho fotografii, přestože jsou plazi jeho láskou a částečně i profesí už padesát let. V...



Fíky na Moravě a „poklad Inků“ v Čechách. Změny klimatu promění česká pole

Za několik let možná na našich polích uvidíme i rostliny čiroku.

České zemědělství čekají podle některých odborníků v příštích dvaceti letech změny. Oteplování podnebí a dlouhá i suchá...

Miniaturní americký ovčák je legrační skřítek, který vás vždy rozesměje

V současné době je toto plemeno neuznané FCI.

Miniaturní americký ovčák budí pozornost svým vzhledem, který nápadně připomíná zmenšeninu oblíbeného australského...

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...

Další z rubriky

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

Švestkové knedlíky patří mezi chutná a velmi levná jídla.

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to jídla, která by...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...

Pohlreich se loučí s Ano, šéfe! s nostalgií a třemi hvězdami pro putyku

Svážení piva a cestu sudů do sklepa pomocí klasické kladky obdivoval šéf už...

Přestrojit do dnešní univerzální podoby interiér i jídelní lístek staré dobré hospody, to nebyl v roce 2015 úplně...

Advantage Consulting, s.r.o.
VEDOUCÍ TECHNOLOG - AUTOMOTIVE

Advantage Consulting, s.r.o.
Středočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 45 000 Kč



Najdete na iDNES.cz