VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

aktualizováno 
Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká tečka“.

„Sladkou variantu jsme začali dělat pro lidi, kteří nemají rádi mořskou řasu. Je to vlastně porce, kdy je ovoce obalené ve speciální rýži,“ popisuje Ladislava Holubová, majitelka Kio Bistra, která tento typ připravuje. 

Postup krok za krokem

Rýže se v rýžovaru vaří zhruba tři čtvrtě hodiny a pak se nechává zhruba půl dne vychladit. V provozovně používají rýži Ibuki, ale pokud byste chtěli recept vyzkoušet doma, není problém použít jakoukoliv rýži na sushi.

Z rýže se vlastně uvaří jakýsi nákyp, který pak kuchař ve zchlazeném stavu vytvaruje do placky (podívejte se na video, kde máte přesný návod).

Placka se rozválí mezi dvěma pláty freshfólie do tloušťky asi půl centimetru, posype se kokosovou strouhankou a pak se plní kousky ovoce. Dobře funguje exotické ovoce: jako základ může posloužit banán, kiwi, avokádo, doplnit ho můžete i kousky jahod.

Pak placku zarolujete pomocí fólie. Hotovou rolku je ideální pak nakrájet i s fólií, aby dobře držela tvar, fólie se pak odstraní.

Když pak budete ovocné sushi servírovat, můžete ho dozdobil kokosem (vzhledem k tomu, že má rýže po vaření chuť kokosu) a čokoládovým toppingem.

Autoři: ,

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v...

Další z rubriky

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v...

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Vybírejte nejlepší místo pro relaxaci. Můžete vyhrát infrasaunu

Je to lestní stráň s překrásným výhledem na labský kaňon. A když nastane období...

Vyhlásili jsme soutěž o infrasaunu. Jediným úkolem je poslat snímek místa, kde nejraději trávíte volný čas a užíváte si...

Najdete na iDNES.cz