náhledy
Na přípravu sorbetu využijete jen žluté okvětní lístky bez zeleného okvětního lůžka.
Autor: Martina Čermáková
Pampeliškový sorbet z okvětních lístků pampelišek
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Na pampeliškový sirup jsou ideální plně rozvité květy trhané za slunečného dne.
Autor: Martina Čermáková
Ilustrace pampelišky
Autor: Pavla Dvorská pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Valašský salát z jarních listů pampelišek
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
S pampeliškami si můžete do salátu rovnou natrhat i květy sedmikrásek.
Autor: Martina Čermáková
Z úplně uzavřených poupat pampelišek snadno připravíte falešné kapary.
Autor: Martina Čermáková
Kapary z poupat pampelišek
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press
Pampelišky lze přidat i do šejku.
Autor: www.kytkykjídlu.cz
Z poupěte, které se pomalu začalo rozvíjet, už kapary neuděláte. Na falešné olivy se ale pořád hodí dost dobře.
Autor: Martina Čermáková
Falešné olivy z pampeliškových poupat s nefalšovanou bresaolou
Autor: www.kytkykjídlu.cz
Salát z cizrny s harissou a jarního býlí aneb cizrnové vzpomínky na Afriku
Autor: www.kytkykjídlu.cz
Tatarák zdobený nejen okvětními lístky pampelišek
Autor: David Turecký pro Květinovou kuchařku, Smart Press