Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pánev pro absolutní začátečníky. Dokonce poradí, kdy obrátit a okořenit

aktualizováno 
Možná je to sen všech začátečníků, kteří se zatím ve vaření příliš neorientují. Provede podrobně krok za krokem, jak potravinu zpracovat, kdy ji hodit na pánev, kdy okořenit, kdy obrátit.

Na první pohled by se mohlo zdát, že o takovou vychytávku nemůže být v reálném životě zájem, zvláště vzhledem k tomu, že běžná cena je 200 dolarů (asi 4 800 Kč).

Fotogalerie

Nicméně ukázalo se, že na serveru Kickstarter pánev získala podporu a dotáhla svou kampaň do úspěšného konce. Na podzim loňského roku se první kousky skutečně dostaly k zákazníkům.

Jak to funguje? Pánev Pantelligent má v místech, kde se stýká s potravinou, tepelné senzory, ty se propojí pomocí Bluetooth s chytrým telefonem.

Jeho prostřednictvím se vám dostává pokynů, co přesně udělat. Jak rozpálit pánev, kdy vložit potravinu, kdy přidat koření, kdy maso otočit.

Součástí aplikace pro telefon je sada receptů, takže se obejdete bez kuchařské knihy. A možná vás inteligentní pánvička tak vycvičí, že se po čase obejdete i bez ní. Každopádně časopis Time tuto pánev zařadil mezi 25 nejlepších vynálezů roku 2015.

Autor:



Nejčtenější

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...

Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...



Skončilo první kolo velké fotografické soutěže o nejkrásnějšího pejska

Gustav

Čtyřtýdenní soutěž dospěla k prvnímu vyhlášení výsledků, kdy spolu zápolí vždy automatem náhodně vybrané dvojice psů....

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto...

Další z rubriky

Neotvírat mrazák, roztopit krbová kamna. Co dělat, když nejde elektřina

Při dlouhém výpadku elektřiny nesnědené potraviny raději vyhoďte.

Až při výpadku elektřiny zjistíme, jak jsme na ní hodně závislí. Kdo má plynový nebo elektrický kotel, nezatopí si. Kdo...

Opuštěnou chalupu ochrání pojištění i dobré sousedské vztahy

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Před příchodem zimy je na čase chaty a chalupy řádně připravit a ochránit je před mrazem i náporem sněhu. Kromě...

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

Hotové rohlíky

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo...



Najdete na iDNES.cz