Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pánev pro absolutní začátečníky. Dokonce poradí, kdy obrátit a okořenit

aktualizováno 
Možná je to sen všech začátečníků, kteří se zatím ve vaření příliš neorientují. Provede podrobně krok za krokem, jak potravinu zpracovat, kdy ji hodit na pánev, kdy okořenit, kdy obrátit.

Na první pohled by se mohlo zdát, že o takovou vychytávku nemůže být v reálném životě zájem, zvláště vzhledem k tomu, že běžná cena je 200 dolarů (asi 4 800 Kč).

Fotogalerie

Nicméně ukázalo se, že na serveru Kickstarter pánev získala podporu a dotáhla svou kampaň do úspěšného konce. Na podzim loňského roku se první kousky skutečně dostaly k zákazníkům.

Jak to funguje? Pánev Pantelligent má v místech, kde se stýká s potravinou, tepelné senzory, ty se propojí pomocí Bluetooth s chytrým telefonem.

Jeho prostřednictvím se vám dostává pokynů, co přesně udělat. Jak rozpálit pánev, kdy vložit potravinu, kdy přidat koření, kdy maso otočit.

Součástí aplikace pro telefon je sada receptů, takže se obejdete bez kuchařské knihy. A možná vás inteligentní pánvička tak vycvičí, že se po čase obejdete i bez ní. Každopádně časopis Time tuto pánev zařadil mezi 25 nejlepších vynálezů roku 2015.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

VIDEO: V čínském cirkuse lev a tygr při tréninku brutálně napadli koně

Lev a tygr napadli koně v čínském cirkusu

Vlnu protestů proti drezůře divokých zvířat v čínských cirkusech spustilo na sociálních sítích video, které natočil...



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Další z rubriky

Číšnický, křidélkový, nebo pákový? Každý otvírák má svá pro a proti

Otevřít víno vypadá jako triviální úkon, ale s nekvalitní vývrtkou to dá hodně...

Otevření lahve vína je pro mnoho lidí problém a zvláště ženy s tím mohou mít problém. Normálně nechávají tento proces...

Díky mobilní aplikaci snadno odhalíte výrobky s palmovým olejem

Pohled na plantáže s palmou olejnou z ptačí perspektivy: místo původního...

Palmovému oleji v potravinách se podle loňského průzkumu vyhýbá každý třetí Čech a podíl na tom zcela jistě má úsilí...

VIDEO: Je čas odstrojit stromeček. Víte, kam s ním?

Odstrojené stromečky do popelnice nepatří.

Tradice říká, že na Tři krále by se měl odstrojit stromeček. Teď jde jen o to, zbavit se ho tak, aby zbytečně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz