Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

  3:00aktualizováno  3:00
Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v kompaktním provedení a snadné zacházení k tomu.

Na Kickstarteru chtěli na projekt nasbírat padesát tisíc dolarů, už mají víc než šestašedesát tisíc – to je něco přes milion a půl korun. Manželé a majitelé designového studia Ted a Sharon Burdettovi asi dělají něco správně. Jejich v pořadí už druhou litinovou „minipec“ podpořili lidé z dvaceti zemí světa.

Pícka, kterou nazvali Fourneau 2.0, má stejně jako její předchůdkyně opravdu kompaktní velikost (37,6 x 24,4 x 11,9 centimetru), takže se dá šoupnout do běžné trouby. Přitom prý nabízí stejné výhody, jaké by měla velká pec na chléb nebo na pizzu.

Fotogalerie

„Litinové stěny těsto rovnoměrně ohřejí a uzavřený prostor pece zachytí páru, která při pečení vzniká. Právě tato magická ingredience zajistí, aby kůrka byla zlatavá a křupavá a aby těsto krásně vyběhlo,“ popisuje dvojice z Chicaga na svém webu.

Fourneau 2.0 má celkem šest částí. Základ tvoří litinové dno, kryt a přední dvířka. K původnímu modelu pak přibyl zvláštní pekáč, silikonová podložka na pečení a rukojeť, která se po vložení do trouby dá jednoduše oddělit. Při manipulaci se tak nedotýkáte žádného horkého povrchu.

Pec vznikla jako pomůcka na výrobu bílého chleba, ale podle autorů se hodí i na housky, bagety, bulky, francouzský chléb fougasse, italskou focacciu, dokonce na pizzu. Fourneau se vyrábí ve Spojených státech a podle autorů je v podstatě nezničitelná. Prodejní cenu nového modelu zatím neodhalili, ale ti, co jim přispěli na Kickstarteru, za pec zaplatili v přepočtu asi 4 600 korun.

Autor:



Nejčtenější

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Mělník, Znojmo i Karlštejn. Šest tipů, kam se vydat za slavnostmi vína

Vinobraní na jižní Moravě.

Podzim žije vinobraním. V průběhu nejbližších měsíců se těšte na spoustu akcí, kde můžete ochutnávat nejen letošní...

VIDEO: V Mexiku vyrobili největší sendvič na světě, překonali vlastní rekord

V Mexico City se pokusí překonat světový rekord o výrobu o největší sandwich...

V Mexico City se ve středu snažili překonat světový rekord ve výrobě dosud největšího sendviče, který měřil 70 metrů....

Najdete na iDNES.cz