Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

aktualizováno 
Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450 °C, ty na dřevo lze vytopit až na 500 °C.

Z toho také pramení rozdíly v délce pečení. Zatímco doma bude kousek hotový zhruba za 12 minut, v restauraci je upečený po třech minutách. Zkrátit časové limity si klade za cíl malá přenosná pec na pizzu Pizzeria Pronto Stovetop Pizza Oven od společnosti Pizzacraft, která jeden koláč pizzy upeče za šest minut. To je výhodné v situaci, kdy na svou pizzu pozvete větší společnost, kterou potřebujete rychle nakrmit.

Přitom nemusíte být nervózní z toho, že každý kus pizzy bude z jinak vykynutého těsta. Než se upeče jedna, můžete už mít připravenou a nazdobenou další.

Přenosná pec na pizzu se jednoduše umístí na největší hořák plynového sporáku a měla by se předehřát během deseti až patnácti minut podle výkonu sporáku. To si můžete zkontrolovat na vestavěném termostatu.

Uvnitř je vybavena pizzakamenem, takže dno se rozehřívá pravidelně, shora se teplo šíří díky cirkulaci horkého vzduchu. Po vložení těsta se trouba uzavře a zhruba po šesti minutách je hotovo. Podívejte se na video, tam ji zhruba v polovině pečení pootočili, aby byla propečená rovnoměrně za všech stran.

Stolní pec na pizzu sice nedosahuje takových parametrů jako ta profesionální, která však stojí desetitisíce. Pec od Pizzacraftu se prodává za cenu kolem 145 dolarů (asi 3 500 korun).

Na trhu je víc pecí určených pro domácí pečení pizzy, G3 Ferrari, Clatronic, Tristar nebo Efbe-Schott. Všechny jsou elektrické, některé z nich vyloženě uvádějí, že jsou určené na rozehřívání zmražené pizzy. Pec od Pizzacraftu sází na plynový „pohon“, tím je na trhu vcelku výjimečná. Ale pozor: výrobce upozorňuje, že ji nelze použít na sklokeramické, ani indukční varné desky.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Najdete na iDNES.cz