Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

aktualizováno 
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a vanilkou.

Tento recept je naprosto jednoduchý a osvěží každý závěr grilování, dokud ještě budou žhnout uhlíky dřevěného uhlí. Stačí vzít pár jablek zbavit je jádřince a odříznout z nich čepičku. Tím je první fáze přípravy hotová.

Fotogalerie

Pak je potřeba připravit náplň. Pohlreich si už předem namočil do vody rozinky, do mísy pak přidal sekané mandle a trošku skořice. „Pro zvýraznění chuti tam dám špetičku soli,“ prozrazuje svůj fígl.

Protože griloval v poměrně chladném počasí, máslo málo změklo, takže mu pomohl na pánvi na grilu. Ale vlastně tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Vymazal si tak zároveň pánvičku, na které bude péct jablka.

Soutěžte o ceny za 100 000 Kč

Vyfoťte svůj oblíbený grilovaný pokrm a pošlete do redakce společně s receptem. Nejlepší z vás mohou vyhrát jeden z pěti grilů s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 Kč. Podrobnější pravidla najdete ZDE.

Ceny do soutěže věnovala společnost PENTA, prodejce hobby a potřeb pro zahradu G21.

Pak už jenom přidá kousek vanilkového lusku a celou směs promíchá a pak už jen jablka naplnil.

Pohlreich nacpe dovnitř, co se vejde, trochu ještě nahoru a přiklopí. Stačí jen nasázet na pánev a doplnit směsí na vršek jablek.

„Deset, maximálně patnáct minut a můžeme servírovat,“ radí kuchař. Před servírováním však jablka ještě polije troškou čerstvě rozpuštěného másla.

Celý díl si můžete zpětně přehrát v archivu iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...



Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Další z rubriky

Každý šestý Čech žije v budově, která ničí jeho zdraví, říká studie

Plíseň je jednou z nejčastějších vad bydlení.

Studie Healthy Homes Barometer 2017, která sleduje souvislosti mezi zdravím obyvatelstva a stavem budov, ukázala, že je...

Ekoosada je jim těsná, proto sbírají peníze na Živé Ekomuzeum

Ekoosada našla inspiraci v podobných osadách v Rakousku, USA, Anglii a Rusku.

Zájem o výuku starých řemesel, ekologii a stavbu domů z přírodních materiálů stoupá. Skupina ze sdružení Ekovesnice by...

VIDEO: Je čas odstrojit stromeček. Víte, kam s ním?

Odstrojené stromečky do popelnice nepatří.

Tradice říká, že na Tři krále by se měl odstrojit stromeček. Teď jde jen o to, zbavit se ho tak, aby zbytečně...

Najdete na iDNES.cz