Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

aktualizováno 
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a vanilkou.

Tento recept je naprosto jednoduchý a osvěží každý závěr grilování, dokud ještě budou žhnout uhlíky dřevěného uhlí. Stačí vzít pár jablek zbavit je jádřince a odříznout z nich čepičku. Tím je první fáze přípravy hotová.

Fotogalerie

Pak je potřeba připravit náplň. Pohlreich si už předem namočil do vody rozinky, do mísy pak přidal sekané mandle a trošku skořice. „Pro zvýraznění chuti tam dám špetičku soli,“ prozrazuje svůj fígl.

Protože griloval v poměrně chladném počasí, máslo málo změklo, takže mu pomohl na pánvi na grilu. Ale vlastně tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Vymazal si tak zároveň pánvičku, na které bude péct jablka.

Pak už jenom přidá kousek vanilkového lusku a celou směs promíchá a pak už jen jablka naplnil.

Pohlreich nacpe dovnitř, co se vejde, trochu ještě nahoru a přiklopí. Stačí jen nasázet na pánev a doplnit směsí na vršek jablek.

„Deset, maximálně patnáct minut a můžeme servírovat,“ radí kuchař. Před servírováním však jablka ještě polije troškou čerstvě rozpuštěného másla.

Celý díl si můžete zpětně přehrát v archivu iPrima.cz.

Autor:


Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky....

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Aby byly pita placky hodně tvárné, je nejlepší zabalit je po vytažení z trouby...

VIDEO Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení...

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

Vejce v opečeném chlebu. Jednoduché a efektní

VIDEO Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

Hovězí hamburger s vlastními houskami

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Pět základních rad, které udělají z grilu dobrého společníka

Čím lépe gril bude fungovat, tím více ho budete používat a tím lepší budou...

Grilů je nepřeberně druhů a je umění vybrat takový, se kterým se určitě nespletete. Záleží na tom,...


Nejčtenější

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...

KVÍZ: Znáte naše brouky, pavouky a další bezobratlé?

Na Velké výstavě bezobratlých 2018 na půdě Přírodovědecké fakulty University...

Tvoří zhruba 95 % všech živočišných druhů na naší planetě, jen v České republice jich podle odhadů žije více než 40...



KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

VIDEO: Gorilí samec Richard dělal z nervozity psí kusy, Kamba mu chybí

Richard ve venkovním výběhu poté, co byla Kamba oddělena od ostatních a...

Kamba je téměř dva týdny oddělená od skupiny, a přestože je po operačním zákroku s ostatními v kontaktu alespoň přes...

Další z rubriky

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

PET lahve nepoužívejte opakovaně, nikdo za ně pak neručí, varují odborníci

PET lahve nepoužívejte opakovaně, tvrdí odborníci.

Plastové lahve jsou sice opředeny nejrůznějšími mýty o tom, jak škodí našemu zdraví. Odborníci se však údajného...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle něj je hlavní...

Najdete na iDNES.cz