Diskuze
Pekař peče chleba podle staré receptury, v Praze je na něj fronta
Děkujeme za pochopení.
firecracker
Kde
neví náhodou někdo kdy a kde se ten pán v té Holešovické tržnici vyskytuje ?
protiodborář
Já jsem spokojený
Na trhu a i v tom Kauflandu najdete dobré potraviny,ale člověk musí umět číst a také má smysly,jako jsou zrak,čich,chuť sluch a hmat!Uzenin je také výběr,jaký nebýval a masa taktéž!Když je peněz míň nesmí se bát trochu zapracovat!
kalajka
pečivo
My si nekupujeme žádné pečivo. Minimálně každý druhý den si pečeme sami čerstvé housky u kterých mám jistotu že jsou opravdu celozrnné. Meleme si i svou mouku, kterou kombinujeme s kupovanou. Časově celá výroba našeho pečiva není náročná ( těsto, pečení a kynutí asi tak 3h, ale ve většině času nemusíte nic dělat). Celkově s kvalitou potravin nemáme problém jelikož jsme vegetariáni a tak extrémně nekvalitní masné výrobky jdou mimo nás. Navíc za dobrý sýr si jsem ochotna trochu připlatit ve specializované sýrárně (u nás v Ostravě jsou minimálně čtyři a tak si začínají i cenově konkurovat) jelikož stačí kousek chuťově dobrého sýra než půl kila vodou nahoněného eidamu. A v sezóně nám loni celou dobu dovážel svou zeleninu pán z moravy za úplně směšnou cenu a výbornou kvalitu (český poctivý česnek nám prodával za levnější cenu něž čínský).Myslím si tedy, že kdo chce jíst kvalitní potraviny za dobrou cenu tak má šanci. Chce to jenvše pořádně promyslet a věnovat tomu chvíli vlastního času.
AJA158
Chlebík
Rozhodně Kváskový chléb z pekárny Srní. Nejenže vyhrál cenu Chutná hezky jihočesky, ale jen naprostou jedničkou svou chutí. Prodáva tady v čb např. Terno.
Bětka
Potraviny
Taky dávám přednost pečivu z malých pekáren. Ale mám takový nápad-zavedla bych v prodejnách 2 regály. V jednom by byly "skutečné" potraviny. Ve druhém, s nápisem "Náhražky" by bylo to, co se nám běžně nabízí-škrob místo jogurtu, sbírky Éček, emulgátory,plastifikátory a jiné amarouny, sója místo svaloviny /obojí je od S,že/. Ať si každý vybere,co bude jíst. Ale strkat mi chemickou sloučeninu za cenu pravé potraviny,považuji za podvod.
My.WinCleaner
Re: Potraviny
Kdo neumí číst, ten to nepozná a kdo číst umí, může si vybrat i dneska. Nevidím v tom až takový problém. Lidi dovedou akorát nadávat co jim to prodávají, ale kdo se dívá na složení jogurtu a podle toho si vybírá? Složení je napsáno na obalu. Jiná věc je ta, že často by bylo nutné vzít hodně silnou lupu, aby člověk vyluštil, co se na obalu píše. Kdyby zboží s nahrážkami zůstalo neprodejné v regálech, bylo by to už něco jiného a výrobci by se museli podle toho zařídit. Ony ani ty emulgátory, ečka atd nejsou všechno jedy a škodliviny. Čím vám uškodí škrob, kyselina citronová nebo lecitin?
anajjj
Damy a panove,
jde o chleba, tak si ho ochutnejte, nez napisete sve rozumy...
Jestli je jeste tak vyborny, jako byl pred triceti (a vice) lety, tak opravdu stoji za to ho alespon zkusit. Jezdila jsem si pro nej kdysi na kole 5km, nez jsem se s nim vratila domu, tak jsem ho polovicku stacila snist jeste za tepla, i kdyz mi bylo jasne, ze dostanu doma vynadano. ... krasna vzpominka, nejlepsi chleba co jsem kdy jedla. (a ze jsem okusila mnoho chlebu v mnoha zemich...)
mousehr
Problém je taky
v tom, jakým způsobem umletou mouku používají. Dnešní válcové mlýny obilí nerozemelou, ale posekají, a tím zničí tolik důležitou vlákninu, která má vliv na trávení. Správně se má obilí mlít na kamených mlýnech, jako to dělali naši předci.
Mispulda
podstata věci je úplně někde jinde
Jestli peče ve staré peci je vcelku nepodstatné. Jestli podle staré receptury je také druhotné. Naznamená to, že nová receptura musí být špatná. Jde o to, zdali je výroba daného produktu "poctivá" či ne. Neboli zdali je do chleba přidáván starý rozemletý chléb. Zdali ingredience jsou nahrazovány levnějčími horšími náhražkami. atd. A to platí jak pro chléb, tak pro ostatní potraviny. Jsem pak za tuto kvalitu ochoten zaplatit vyšší částku. Pokud mi výrobce nějak dokáže, že je tím poctivím výrobcem, přeji jim jen to nejlepší a doufám, že budou přibývat.
lipl
Re: podstata věci je úplně někde jinde
Nemáte úplně pravdu, je opravdu rozdíl, jestli se peče v parničcce nebo v nějaké elektrické průběžce.
ort
.
A taky by mohli i uzenáři začít dělat uzeniny podle starých receptur, uzenin je sice velký výběr, ale nechutnají mi v podstatě žádné, kdysi šunka, nebo tzv.cikánská pečeně to byla mňamka, nebo turistický salám - za takové uzeniny bych byl rozhodně ochotný si připlatit. Potraviny si vybírám, ale nemám možnost objíždět statky a nakupovat přímo u zemědělců, jak někteří radí. V našem městě je jeden uzenář, který tady vlastní asi tři krámky s uzeninami ale ty také nejsou nijak chuťově dobré, taková dnešní klasika má to sice honosný název extra výběrová šunka ale mezi zuby cítím PVC jak u té nevýběrové. Dobrý chléb tady kdysi pekla malá pekárna ale časem se dost pokazili a mám dojem, že taky do chleba teď přidávají starý rozemletý chléb, protože teď mi chuťově připadá jako, já tomu říkám, starý v novém. Ale jedno pozitivum to má, odnaučil jsem se konzumovat uzeniny.
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...