Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku

Kvalitní maso, pepř a sůl, rychlé restování a pak pomalé grilování, nebo dokonce dopékání v troubě. Takové je tajemství přípravy dobrého steaku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

slafkins

1. 9. 2011 5:16
Jen si dejte

Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.

0 0
možnosti
FD

FastDriver

29. 8. 2011 15:38
Ten doporučený postup

mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

30. 8. 2011 18:52
Re: Ten doporučený postup

Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.

0 0
možnosti
MK

alandelon

27. 8. 2011 21:39
Jihoamerické maso

Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za  700+/kg

0 0
možnosti
AK

wrah

28. 8. 2011 7:28
Re: Jihoamerické maso

Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)

2 0
možnosti
P

Pundit

27. 8. 2011 12:02
Na steak vás přejde chuť,

až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

27. 8. 2011 14:55
Re: Na steak vás přejde chuť,

Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!;-)

0 0
možnosti
W

weizenkleie1

27. 8. 2011 10:47
No ty krabe, tak to je drzost....

proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....8-o

0 0
možnosti
PB

Korektní Želva

27. 8. 2011 10:52
Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě. R^

Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.

5 0
možnosti
DH

davidh2002volnycz

27. 8. 2011 9:19
hlavně že to není reklama!

Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

27. 8. 2011 15:01
Re: hlavně že to není reklama!

A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska??

0 0
možnosti
L

lipop

27. 8. 2011 9:03
Kvalitní maso

Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/

Mám to odzkoušené a nemá to chybu.R^

0 0
možnosti
N

Nikoloki

27. 8. 2011 9:47
Re: Kvalitní maso

Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. ;-) 

No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí. :-P

0 0
možnosti

O.Sindler

27. 8. 2011 7:55
hlavne nepredelat

Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak  asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.

0 0
možnosti
N

Nikoloki

27. 8. 2011 7:50
V Makru? Jak?

Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?

0 0
možnosti
MR

Mončí2

27. 8. 2011 7:02
Po přečtení článku

se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............;-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč