Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku

Kvalitní maso, pepř a sůl, rychlé restování a pak pomalé grilování, nebo dokonce dopékání v troubě. Takové je tajemství přípravy dobrého steaku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slafkins

1. 9. 2011 5:16
Jen si dejte

Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.

0 0
možnosti

FastDriver

29. 8. 2011 15:38
Ten doporučený postup

mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

30. 8. 2011 18:52
Re: Ten doporučený postup

Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.

0 0
možnosti

alandelon

27. 8. 2011 21:39
Jihoamerické maso

Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za  700+/kg

0 0
možnosti

wrah

28. 8. 2011 7:28
Re: Jihoamerické maso

Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)

2 0
možnosti

Pundit

27. 8. 2011 12:02
Na steak vás přejde chuť,

až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...

0 0
možnosti

hugomárapokutář

27. 8. 2011 14:55
Re: Na steak vás přejde chuť,

Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!;-)

0 0
možnosti

weizenkleie1

27. 8. 2011 10:47
No ty krabe, tak to je drzost....

proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....8-o

0 0
možnosti

Korektní Želva

27. 8. 2011 10:52
Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě. R^

Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.

5 0
možnosti

davidh2002volnycz

27. 8. 2011 9:19
hlavně že to není reklama!

Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."

0 0
možnosti

hugomárapokutář

27. 8. 2011 15:01
Re: hlavně že to není reklama!

A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska??

0 0
možnosti

lipop

27. 8. 2011 9:03
Kvalitní maso

Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/

Mám to odzkoušené a nemá to chybu.R^

0 0
možnosti

Nikoloki

27. 8. 2011 9:47
Re: Kvalitní maso

Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. ;-) 

No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí. :-P

0 0
možnosti

O.Sindler

27. 8. 2011 7:55
hlavne nepredelat

Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak  asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.

0 0
možnosti

Nikoloki

27. 8. 2011 7:50
V Makru? Jak?

Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?

0 0
možnosti

Mončí2

27. 8. 2011 7:02
Po přečtení článku

se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............;-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!