Diskuze

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý rozkrojíte, dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo třeba pomazánkou. A když to nevyjde a při pečení se nenafoukne, dá se z něj uždibovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

B71e74n 57P47a86v38k95a

28. 1. 2016 22:15

Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde. :-P

0 1
možnosti

Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?

0 0
možnosti
Foto

Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.;-)

1 0
možnosti

Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.

1 0
možnosti

tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem... :-)

1 0
možnosti

J47i28ř23í 66B41o84č64e58k

28. 1. 2016 17:06

to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.

1 0
možnosti

"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."

Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.

13 0
možnosti
Foto

Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti

0 2
možnosti

L81u42k69a41s 74N19e91m39e64c

28. 1. 2016 13:36

Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.

5 0
možnosti

V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.

1 0
možnosti
Foto

tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem[>-];-O!!

0 15
možnosti

Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové. ;-)

2 1
možnosti

Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... ;-) :-P Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou.... :-)

5 6
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...